Kuidas Fourcade nädalaga mülkast poodiumile ronis? Logelemine ja Netflix

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade'il oli täna põhjust taas esitusega rahule jääda.
Martin Fourcade'il oli täna põhjust taas esitusega rahule jääda. Foto: STEFAN ADELSBERGER/AFP/Scanpix

Nädal tagasi sai Martin Fourcade laskesuusatamise Pokljuka MK-etapil masendava suusakiirusega 24. koha. Täna Hochfilzenis tuli samal distantsil teine koht ja sootuks parema ajaga. Muutuse tõi mehe vormi lihtlabane logelemine.

Fourcade selgitas täna võistlusjärgsel pressikonverentsil, et ei olnud nädal tagasi päris ta ise. «Olen juba kümme aastat MK-sarjas võistelnud ja tundsin, et midagi on valesti. Vastuseid küll polnud, aga ma teadsin, et tegin hea ettevalmistuse ja pidanuks olema kiirem. Ma olin üpris enesekindel, aga samas muretsesin, et kui kaua võiks minna aega, et tagasi õigele tasemele jõuda,» rääkis prantslane.

Fourcade lisas, et oli moraalselt mülkas. Harilikult tunneb ta isegi rajal kannatades lõpuks rahuldust. Nüüd oli teisiti. «Ma ei vaadanud oma võistlust uuesti üle, sest mul polnud hea tuju ja mu keha ei käitunud, nagu pidanuks. Ma tundsin rajal vaid kannatusi, mitte mõnu ja kui nii on, siis on väga keeruline kiire olla, sest kõik on üksnes valu,» tunnistas Fourcade.

Kuidas prantslane siis oma vormi nii drastiliselt muutis? «Ma magasin ja vaatasin nädala algul kümme tundi Netflixi,» naeris ta. «Üritasin lihtsalt taastuda, olla nii tasa, kui võimalik ja energiat hoida Hochfilzeniks. Täna olen väga rahul – kuigi see pole mu elu parim suusaaeg ega tulemus, siis on ikkagi väga hea olla tagasi poodiumil.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles