Kelly Sildaru aastalõpp: võit ja valu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru tabas Dew Touril sooja tehes kogemata metalltünni ja kukkus valusalt.
Kelly Sildaru tabas Dew Touril sooja tehes kogemata metalltünni ja kukkus valusalt. Foto: Hugh Carey/AP/Scanpix

Kelly Sildaru kukkus reedesel Dew Touri pargisõiduvõistlusel veidi õnnetult. Kui samal päeval lubas vopsu saanud jalalihas veel võistelda ja võita, siis eilse rennisõidu pidi eestlanna korraliku sinika tõttu vahele jätma.

Kommertsvõistluse Dew Touri võistlusformaat erineb mõneti tavapärasest mõõduvõtust. Nii oligi neljapäevane pargisõit kavas kahes osas: esmalt kolm suurt hüpet (Sildaru skoor 92,00) ja siis libisemistrikid ehk reilid (93,67). Lõppsaldo selgus kahe tulemuse kokkuliitmisel ja Sildaru võit tuli suisa 20 punktiga.

«Kelly sõidutase, nagu kõik teavad, on uskumatu. Ta viib seda ala edasi,» kiitis eestlanna oskusi kolmandana lõpetanud Maggie Voisin. «Naiste freestyle-suusatamine on suurem ja võimsam kui kunagi varem. Et ta on tagasi võistluskarusellil ajab seda ainult edasi. Nii et aitäh, Kelly!»

Sildaru võit ei tulnud kadudeta. «Soojendusel sõitsin reilile otsa ja mu põlv ei olnud kõige paremas seisus,» rääkis Kelly hiljem. «Aga sellega on kõik korras, lihsalt väike löök.»

Põlv on teatavasti Sildaru jaoks tundlik teema – jäi tal ju enam kui aasta tagasi saadud vigastuse tõttu võistlemata Pyeongchangi taliolümpial. Praegu pole piigaga aga viga midagi. «Pärast hüppeid oli pool tundi reilidel harjutamist ja seal viimasel Kelly koperdas ühe tünni otsa. Nelipealihas sai löögi ehk siis puuka.» selgitas juhtunut sportlase treenerist isa Tõnis Sildaru. «Füsioterapeut vaatas ta üle ja ütles, et midagi katki ei ole.»

Päev hiljem pidanuks Sildaru startima samuti väikese vimkaga (paar otsehüpet lisatud) rennisõiduvõistlusel, kuid meie suusapiiga otsustas varasema vopsu pärast sõidust loobuda. Kui neljapäeval ei takistanud hoop Sildarul võistlemist ja ta sai välja sõita suisa oivalise skoori, siis mis vahepeal juhtus?

«Tal oli see sõit lukus ja tuli eelnevatel päevadel ka trennis väga hästi välja,» selgitas Tõnis Sildaru. Sisuliselt oli selle võistlusel kordamine nagu õpitu meelde tuletamine eksamil. Ja ega jalgki esialgu end eriti tunda andnud.

«Sellega on ikka nii, et kui puuka saad, siis kui hoiad lihast liikumises ja soojana, ei anna ta kohe väga tunda. Aga kui öö magad või isegi kohe pärast sõitu rahulikumalt võtad, läheb see valusamaks ja kangemaks,» selgitas isa Tõnis «Praegu on jalg veidi sinine ja kange ning sellises seisus pole mõtet võistlema minna.»

Sellega sai Sildarude seekordne visiit USAsse, mis sisaldas endas ka möödunud nädalal teenitud võitu rennisõidu MK-etapil, otsa. Järgmine kord lennatakse ookeani taha juba X-mängudeks ja MMiks.

Dew Touri rennisõiduvõistlusel sai 87,33 punktiga esikoha Rachael Karker, kellele oli tegu karjääri esimese suure võiduga. Sildaru võidetud MK-etapi lõpetas ta neljandana. Ala valitseja, Pyeongchangi olümpiakuld Cassie Sharpe oli taas teine (84,67).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles