Video: vaata mammut, mille Jürgen Klopp 21 aastat tagasi lõi!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp sai juba enne mängijakarjääri lõppu Mainzi peatreeneriks ja aastal 2004 kergitas ta meeskonna Bundesligasse.
Jürgen Klopp sai juba enne mängijakarjääri lõppu Mainzi peatreeneriks ja aastal 2004 kergitas ta meeskonna Bundesligasse. Foto: Alfred Harder/imago/Scanpix

Jürgen Klopp viis oma nime jalgpallientsüklopeediasse Dortmundi Borussia ja Liverpooli peatreenerina, aga nooruses oli sakslane ka igati heal tasemel jalgpallur. Peaasjalikult ründajana mänginud Klopp veetis 10 hooaega Mainzi meeskonna ridades Saksamaa esiliigas ja lõi seal 325 mänguga suisa 52 väravat.

Järgnev on mehe tabamustest ilmselt kauneim: see sündis 1997. aasta 14. detsembril, kui Mainzile oli külla sõitnud SV Meppeni meeskond. Klopp lõi 73. minutil matši avavärava ja sai sellega kodumeeskonna masinavärgi tööle – lõpuks võideti kohtumine 3:0.

Liverpooli ootab sel nädalal ees Inglismaa jalgpallihooaja üks suursündmusi: Anfieldil võõrustatakse vihases derbimatšis Manchester Unitedit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles