Leclerc: Vormel 1 sari oli minu jaoks alguses päris hirmutav

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Leclerc
Charles Leclerc Foto: Hasan Bratic/SIPA / Scanpix

Praeguseks hetkeks vormel 1 sarja tippu tõusnud Charles Leclerc avaldas, et pelgas alguses väga tippsarja sõitma asumist.

«Minu jaoks oli algus päris raske. Minu jaoks oli kogu see asi päris hirmutav, pidin nii paljude inimestega järsku suhtlema. Kõik mida ütled, läheb koheselt analüüsimiseks. Seda ei analüüsi mitte ainult sinu mehaanikud vaid väga paljud inimesed,» rääkis Leclerc Motospordile.

«Ma ei tahaks öelda, et ma kartsin seda, aga see oli lihtsalt alguses hirmutav, nagu ma mainisin. Sellega harjub õnneks ära. Vormel 2 sarjas on vaid kaks inimest, kes aitavad sul masinat paremaks saada, F1 on selle jaoks aga meeletu hulk erinevaid inimesi,» rääkis Leclerc.

Lisaks tõi Leclerc välja kõige raskema muutuse vormel 1 ja vormel 2 sarjade vahel: «Kui ma F1 sarjas sõitma hakkasin, siis tundusid sõidud ülimalt pikad. Pärast 20 sõidetud ringi mõtlesin, et mul on veel mõned ringid lõpuni minna ja siis öeldi raadiosse, et 40 ringi veel.»

Nüüdseks on siiski Leclerc asjadega täielikult harjunud ning ootab juba väga, et saaks uuel hooajal Ferrari meeskonna eest tegusid tegema hakata. Kuna möödunud hooajal sõitis Leclerc Sauberis, siis reaalset võimalust kõrges tipus kaasa lüüa ei tekkinud. Uuel aastal Ferrariga on tal aga olemas kõik võimalused, et võidelda igal etapil võidu nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles