Liiv tabas MK-etapil kolm kärbest ühe hoobiga

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Liiv maitseb muudetud ettevalmistuse esimesi vilju. FOTO: Tairo Lutter
Marten Liiv maitseb muudetud ettevalmistuse esimesi vilju. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Kiiruisutaja Marten Liiv on hooaja eduka algusega murdnud lahti korraga kolm ust, mille talve alates endale salamisi eesmärkideks sättis. Koht jaanuari keskel sprindi mitmevõistluse EMil ja veebruari alguses üksikalade MMil – Liivi puhul 1000 meetri distantsil – on juba kindlalt olemas. Äärmiselt tõenäoline on ka pääs veebruari lõpus peetavale sprindi mitmevõistluse MMile. Mõlemad MMid oleksid 21-aastase sportlase karjääris uus tähis.

«Eelmise aasta lõpus alanud koostöö Poola sprindikoondisega on hakanud vilja kandma. Treeningute iseloomus toimus minu jaoks suur muutus, kuid see on mulle sobinud ja kiirust on selgelt juurde tulnud,» sõnab Liiv.

Läinud nädalavahetusel tegi ta MK-sarja etapil Heerenveenis B-grupis kaks väga head etteastet. Laupäeval kärpis ta novembris Jaapanis püstitatud 500 meetri Eesti rekordist veel 11 sajandiksekundit, saades ajaga 35,60 13. koha. Eile küündis aga teistlaadse isikliku tippmargini, lõpetades 1000 meetrit neljandana – seni oli ta parim koht MK B-grupis kuues.

«Ei oskagi üht päeva teisele eelistada. Mõlemad olid omamoodi suure tähtsusega,» lausub Adavere jäält maailma lennanud uisutaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles