Euroliigas mängimine on auasi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene pidi debüüdi eel läbima põhjaliku tervisekontrolli FOTO: Cb Gran Canaria
Siim-Sander Vene pidi debüüdi eel läbima põhjaliku tervisekontrolli FOTO: Cb Gran Canaria Foto: Cb Gran Canaria

Üheksa aastat tagasi detsembris sai toona 19-aastane Siim-Sander Vene Kaunase Žalgirises nuusutada Euroliiga õhku. Kaks aastat tagasi Vene lepingut Žalgirisega enam ei pikendanud ning võimalus tippliigas edasi mängida lasi end oodata. Kuni eelmise teisipäevani, mil tänavu juba kaks korda klubi vahetanud Vene sai kindla pakkumise Gran Canarialt, Euroliiga 12. meeskonnalt. Võtta või jätta? Võtta!

Vene viimased päevad on möödunud tormiliselt: esmalt lend Madridist Kanaari saartele, siis lepingu allkirjastamine Gran Canaria klubiga, tervisekontroll, võiduka Euroliiga mängu jälgimine tribüünilt, laupäeva hommikul pressikonverents, palju administratiivtoiminguid. «Nüüd saab korvpallipoolega tegelema hakata,» ütles Vene Postimehele enne laupäevast esimest treeningut. Siiski anti eestlasele veel puhkust ning eilset võidumängu Badalonona Joventutiga vaatas Vene veel saalist.

28-aastasest Venest sai Hispaania meistrivõistluste ajaloos alles neljas mängija, kes samal hooajal esindanud kolme selle liiga klubi. Vene alustas hooaega Baxi Manresa juures, kuid tema esialgset kahekuulist lepingut ei pikendatud. Pärast kuuajast otsingut leidis Eesti koondise tugitala endale uue mängupaiga Fuenlabrada Montakit tiimis. Sealgi jäi aeg lühikeseks, sest eestlast tuli kosima Euroliigas palliv Gran Canaria Herbalife.

«Päris korraga need pakkumised ei tulnud, aga laias laastus olid need tõesti üsna väikese vahega. Eks ta on olnud vähe teistmoodi hooaeg,» tõdes Vene ja lisas, et klubi ei tulnud ka rahapakiga lööma. Millega siis?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles