Vettel jälestab elektriautosid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahva vunts Sebastian Vettel.
Vahva vunts Sebastian Vettel. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

Sebastian Vetteli arvates on elektriautod saatanast. See tähendab ühtlasi, et sisepõlemismootoritega F1-sari on tema arvates etem Formula E vaiksest kihutamisest.

«Ühel hetkel ei ehitata enam neid autosid, millega me oleme üles kasvanud ja sellega tuleb leppida,» sõnas sakslane Auto Motor und Sportile antud intervjuus. «Aga ma ei usu, et elektriautod suudavad maailma probleeme lahendada. Minu arvates on see vale tehnoloogia.»

Vettel näitas näpuga elektrimasinate valmistamisega kaasnevatele jäätmetele: «Tehnoloogia on liialt kallis ja pole üldse nii puhas, kui väidetakse. Mõelge akudele. Nad ei pruugi neist kuskil siin (läänemaailmas – toim) vabaneda, aga siis tuleb seda teha kusagil mujal.»

Kõik see tähendab, et sakslase arvates on F1-sari ilmselgelt kõvem kui elektrivormelite üha populaarsust koguv MM-sari Formula E. «Me tegelema meelelahutusega. See pakub emotsioone,» selgitas neljakordne maailmameister. «Kui ainus asi, mida sa rokk-kontserdil saad, on lasersõu, siis miskit on puudu. Mina käin seal muusikat kuulamas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles