Kindlalt mänginud Kalev/Cramo teenis Ühisliigas hooaja viienda võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpalliklubi Kalev/Cramo teenis VTB Ühisliigas hooaja viienda võidu, kui alistas Ida-Siberis Krasnojarski Jenissei 88:80.

Kalev/Cramo resultatiivseim oli 25 punktiga Chavaughn Lewis. Branko Mirkovici arvele kogunes 20, neist seitse viskas ta viimasel veerandajal tähtsatel hetkedel. NBA-kogemusega Arnett Moultrie sai kirja 14 silma. Sealjuures piirdus Moultrie kõigest 14 mänguminutiga, sest teenis juba teise poolaja alguses oma viienda vea.

Kalev/Cramol on VTB Ühisliigas kirjas nüüd viis võitu ja kuus kaotust, millega tõusti seitsmendale positsioonile. Jenissei teenis nelja võidu kõrvale aga kaheksanda kaotuse.

Järgmise kohtumise Ühisliigas peab Kalev/Cramo 30. detsembril, kui võõrustab Saku Suurhallis ei kedagi muud kui Moskva CSKA-d. 

Enne mängu (eelvaade bckalev.ee):

Liigatabelis on Kalev ja Jenissei harjunud kõrvuti paiknema: kui mullu lõpetasid meeskonnad Ühisliiga kahel viimasel positsioonil ehk 12. ja 13. kohal, siis tänavu on Kalev 4 võidu ja 6 kaotusega kaheksas ning Jenissei 4 võidu ja 7 kaotusega üheksas. Kümnest omavahelisest mängust on Kalev võitnud neli, seejuures ka kaks viimast.

Erinevalt kalevlastest, kes üllatasid novembris võõrsil Krasnodari Lokomotiiv-Kubani, pole Krasnojarsk tänavu kedagi n-ö suurest viisikust veel võitnud. Küll aga on hästi mängitud just omasugustega, sest viiest lähirivaaliga mängust on võidetud neli: jagu saadi nii Permi Parmast, Minski Tsmokist, Zielona Gorast kui Riia VEF-ist.

Krasnojarski viimatises võidumängus VEF-i üle säras 180-sentimeetrine USA tagamängija John Robertson, kes tabas kuus kaugviset ja kogus 22 punkti. Varasemalt aastaid nii Rootsi esiklubis Södertäljes (2012-15) kui erinevates Prantsusmaa kõrgliigaklubides (2015-18) mänginud Robertson on ka hooaja keskmiste poolest meeskonna liider 16 punkti ja 5 korvisööduga mängu kohta. 30-aastase mängumehe leivanumbriks ongi just kaugvisked, sest 68 üritusest on ta tänavu tabanud suisa pooled ehk 34. Selliste näitajatega on Robertson hetkel üks täpsemaid mehi Euroopa tippliigades.

Jenissei kõik neli ameeriklasest lisajõudu mängivad Ühisliigas esimest hooaega, vaid lätlane Martins Meiers ja ukrainlane Denis Lukašov on idaliigas kaasa löönud juba aastaid. Läti koondise tsenter Meiers on sarnaselt eelmisele hooajale üks Jenissei põhimehi, kes kogub keskmiselt 10 punkti ja 6 lauapalli mängu kohta.

Erinevalt Kalevi eelmisest vastasest Astanast saavad Krasnojarskis omajagu mänguaega ka mitmed kohalikud mängijad. Kõige paremini on neist hooaega alustanud oodatult Denis Zahharov, kes kuulub reeglina põhikoosseisu ja toob 8 punkti mängu kohta.

Kalev lendas Tallinnast pea 5000 kilomeetri kaugusel asuvasse Krasnojarskisse kümne mängijaga. Kaasa reisis teistest hiljem ka ameeriklane Arnett Moultrie, kes sai viimasel hetkel Venemaa viisa.

Kalendriaasta viimase mängu peab Kalev Ühisliigas 30. detsembril Saku suurhallis Moskva CSKA vastu.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles