Hämmastav ajalugu: Klopp on saatnud Mourinho juba kolm korda kohvreid pakkima

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli peatreenerist Jürgen Kloppist on saanud Jose Mourinho jaoks igavene nuhtlus.
Liverpooli peatreenerist Jürgen Kloppist on saanud Jose Mourinho jaoks igavene nuhtlus. Foto: Rui Vieira / AP / Scanpix

Täna Manchester Unitedi peatreeneri kohalt hundipassi saanud Jose Mourinho tõenäoliselt Jürgen Kloppile jõulukaarti ei saada, sest sakslane on juba tervelt kolmel korral tema vallandamise põhjustanud.

Esmalt juhtus see 2013. aasta kevadel, kui Madridi Real kaotas Meistrite liiga poolfinaali avamängu Kloppi juhendatud Dortmundi Borussiale 1:4, ei suutnud teises kohtumises enamat 2:0 võidust ja langes välja. Mourinho oli küll aasta varem sõlminud lepingupikenduse 2016. aasta lõpuni, ent hooaja lõppedes ehk vähem kui kuu aja pärast lahkus ta diplomaatiliselt väljendudes «poolte kokkuleppel» Realist.

2015. aastaks oli Mourinho tagasi Chelseas ning teisel hooajal võideti ka tiitel. Uus hooaeg algas aga nirult, esimesest 16 mängust kaotati koguni üheksa ning sealhulgas oli ka 1:3 allajäämine värskelt Liverpooli juhendama asunud Kloppile, kes sai seeläbi ühtlasi oma esimese võidu Liverpooli peatreenerina. Poolteist kuud hiljem ehk 17. detsembril pani Mourinho taas «poolte kokkuleppel» ameti maha.

Täpselt kolm aastat ja üks päev hiljem oli Klopp aga Mourinho vallandamise eest juba otseselt vastutav, sest pühapäevane mannetu 1:3 kaotus Liverpoolile sai Manchester Unitedi omanike jaoks otsustavaks.

Klopp vs Mourinho: esimest (2013)...
Klopp vs Mourinho: esimest (2013)... Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS / SCANPIX
... teist (2015) ...
... teist (2015) ... Foto: Philip Brown / REUTERS / Scanpix
... ja kolmandat (2018) korda.
... ja kolmandat (2018) korda. Foto: Peter Powell / EPA / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles