Lionel Messi sai viienda kuldse saapa ja liikus sellega Ronaldost mööda

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: ADELANTADO/MARCA/SIPA / ADELANTADO/MARCA/SIPA

FC Barcelona ründaja Lionel Messi võitis rekordilise viienda Euroopa kuldse jalgpallisaapa, mis on mõeldud Euroopa liigade suurimale väravakütile.

Möödunud hooajal lõi Messi 36 kohtumisega Hispaania kõrgliigas 34 väravat, mis tegi temast Euroopa jalgpalliliigade suurima väravalööja Liverpooli egiptlasest ründaja Mohamed Salahi ees, kes lõi 32 väravat.

Messi võidetud kuldne saabas tähendab seda, et nüüd on ta selles arvestuses taas ainuliider, kuna Ronaldol on kokku võidetud kuldseid jalgpallisaapaid neli.

«Tegelik tõde on see, et kui ma kunagi jalgpalli mängima hakkasin, ei olnud mul aimugi, et nii kaugele jõuda võin. Unistasin professionaalsel tasemel mängimisest ja nautisin õnnestumisi. Ma armastan seda mängu, aga ma ei uskunud, et suudan nii kaugele jõuda,» lausus Messi auhinda vastu võttes. 

Käimasoleval hooajal on Messi taas samas arvestuses liider, praeguseks on argentiinlane Hispaania liigas skoori teinud 14 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles