Ametlik: Manchester Unitedi legend tuleb klubi hooaega päästma

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hullumeelne õhtu Barcelonas 1999. aastal lõppes Ole Gunnar Solskjaeri (esiplaanil) värvavaga.
Hullumeelne õhtu Barcelonas 1999. aastal lõppes Ole Gunnar Solskjaeri (esiplaanil) värvavaga. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Eile hilisõhtul oli hetkeks oli juba selge, kellest saab vallandatud Jose Mourinho järglane Manchester Unitedi peatreeneritoolil. Siis kustutas klubi kodulehte haldav inimene video, kus sellesse ametisse kuulutati endine mängija, norralane Ole Gunnar Solskjaer, ära. Nüüd tehti uudis siiski avalikuks.

Unitedi kodulehele ilmus eile õhtul video, kus meenutati Solskjaeri väravat legendaarses 1999. aasta Meistrite liiga finaalis, kus United alistas kahest üleminutite väravast 2:1 Müncheni Bayerni. Video all ilutses tekst: «Solskjaerist saab meie ajutine peatreener 20 hooaega pärast SEDA Camp Noul löödud väravat …»

Peagi video kodulehelt kadus.

Solskjaeri Unitedi etteotsa siirdumist kinnitas näiliselt ka Norra peaminister Erna Solberg, kes säutsus: «Suur päev Norra jalgpallile. Palju õnne Punaste kuradite haldamisel.» Ka see postitus on nüüdseks kustutatud.

Eesti aja järgi veidi pärast kella 11 sai uudis siiski avalikuks: United teatas oma kodulehel, et Solskjaer on ametis käesoleva hooaja lõpuni. Tema abiliseks saab pikaaegne Alex Fergusoni abitreener Mike Phelan.

Solskjaer on jätkuvalt ametis ka Molde meeskonna peatreenerina. Unitedi etteotsa jääb ta maikuuni, kuniks klubijuhid leiavad positsioonile pikemaajalisema täitja, ja siis naaseb ta Norra liigasse.

Norralase esimene mäng Unitedit juhendada on laupäeval Cardiff City vastu. Varem ongi norralane Premier League’is juhendanud just Cardiffi, kuid ei suutnud kaheksa ametis oldud kuuga neid kõrgliigast langemisest päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles