Jalgpalli MMile elas kaasa üle poole planeedist

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa jalgpallikoondis võitu tähistamas.
Prantsusmaa jalgpallikoondis võitu tähistamas. Foto: Stanislav Krasilnikov / Stanislav Krasilnikov/TASS / Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA avaldas täna suviste maailmameistrivõistluste vaatajanumbrid. Kokku elas MMile 3,572 miljardit televaatajat. Seda on rohkem kui pool kogu planeedi üle nelja aasta vanustest inimestest.

Vähemalt ühe minuti vaatasid jalgpalli maailmameistrivõistlustest mõnda mängu kodus televisiooni vahendusel 3,262 miljardit inimest. Hinnanguliselt 309,7 miljonit inimest elas MMile kaasa aga ühisvaatamistel või mõne digitaalplatvormi vahendusel.

Kõige enam vaadati finaalkohtumist Prantsusmaa ja Horvaatia vahel, mida jälgis kokku erinevatel viisidel 1,12 miljardit inimest.t – 884,37 miljonit inimest vaatas kohtumist televisiooni vahendusel, 231,82 miljonit inimest aga ühisvaatamistel või mõnes digitaalplatvormis.

Selle aasta MM oli populaarne ka Eesti elanike seas – Kantar Emori sõnul oli neid, kes vaatasid kasvõi üht mängu vähemalt 20 minutit järjest, tervelt 817 000 ehk 67,5 protsenti Eesti elanikest.

Kokku mängiti MMil 64 jalgpallimatši ning otseülekannete keskmine vaatajaskond oli 191 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles