Loeb: Hyundai tuli esimesena pakkumisega

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: Mauricio Ramos/Red Bull Content Pool

Sebastien Loeb on terve oma senise karjääri võistelnud PSA gruppi kuuluvate tiimide ehk Citroeni või Peugeot eest. Kõik muutub järgmisel hooajal, kui üheksakordne autoralli maailmameister lööb kuuel WRC-etapil kaasa Hyundai eest. Leping Lõuna-Korea tiimiga sai sõlmitud kaheks aastaks.

«Kogu selle aja, kui olin PSAs, ei mõelnudki ma lahkumisele. Mina poleks mingeid samme astunud, sest kõik on alati PSAs töötanud ja olen samuti truu püsinud,» rääkis Loeb Auto Hebdole antud intervjuus.

Tänavu osales Loeb Citroeniga kolmel rallil ja võit Hispaanias jättis hamba verele. Citroen kaotas aga Abu Dhabi sponsorrahad ja ei saa järgmisel aastal MM-sarjas Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi kõrval kolmandat autot välja panna. «Ma tahtsin jätkuvalt sõita ja neil seda võimalust pakkuda ei olnud. Puhtast vajadusest pidin kuhugi mujale minema ja ootav väljakutse on väga huvitav …» selgitas Loeb.

Hyundai pakutud kuus etappi, millest esimesed kaks Monte Carlo ja Rootsi rallid, istus Loebile kui rusikas silmaauku. «Ma ei otsinud võimalust lüüa kaasa tervet hooaega, nii et nende pakkumine sobis mulle väga hästi. 14 rallit, legendi kirjutamised ja testisõidud tähendavad peaaegu poolt aastat reisimist. Ma ei soovinud sinna ellu tagasi,» selgitas rallilegend. Ta lisas Hyundai kohta: «Nende motiveeritus meeldis mulle samuti väga. Nemad olid WRC-meeskondadest esimesed, kes minuga rääkima tulid.»

Loebi aasta algab Peruus toimuva Dakari ralliga, kust ta siirdub koos kaardilugeja Daniel Elenaga otse Monte Carlosse. Kuidas kavatseb mees oma ülejäänud aastat veeta, pole veel teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles