Eesti purjetaja otsib inimest, kes viiks tema asemel lõpuni ümbermaailmareisi (3)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ümberilmapurjetaja Margus Saar jahil Salacia.
Pildil ümberilmapurjetaja Margus Saar jahil Salacia. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Margus Saar, kes plaanis maakerale purjekal tiiru peale teha, pidi ettevõtmise tervislikel põhjustel katkestama ja otsib nüüd inimest, kes selle tema asemel lõpuni viiks või purjeka lihtsalt tagasi Eestisse juhiks. 

«Nüüd on see koht, kus pean teatama, et unistus jääb mul kahjuks sel korral täitmata,» kirjutas Margus Saar, kes alustas juuli lõpus purjekal ümbermaailmareisi.

Mees on selle ajaga jõudnud läbida ligi 6000 meremiili ehk ligi 11120 kilomeetrit ning külastanud 38-t sadamat ja ankruala. «Sai kogetud nii vett, kui vilet ja silmamaring suutis kõvasti avarduda. Eriti oleks tahtnud olla purjede all just Vaikses ookeanis, aga samas tore, et Atlandi ületuski sai ära nuusutatud. Tagantjärele tark olles, oleks pidanud palju toiminguid teisiti tegema, aga kui ei proovi, siis ei saagi teada, et mida…» kirjeldas purjetaja.

Nüüd otsib Saar kedagi, kes mehe poolt alustatu lõpuni viiks ehk inimest, kes sooviks tema purjekaga ümbermaailmareisi alustada või jätkata. Samuti sobiks Saarele hästi variant, kui keegi oleks nõus tema purjekaga lihtsalt tagasi Eestisse sõitma. Saare reis jäi pooleli Martinique'i saarel, mis asub Kariibi meres.

Purjekas on varustatud spetsiaalselt ümbermaailmasõiduks ning tagavaraks on pardal olemas ka suur kogus konserve ja kuivtoitu. Kõigil huvilistel palub Saar kirjutada aadressil margusaar@gmail.com.

«Kahjuks kurvalt on lõppenud teistelgi taolisi ettevõtmisi, hea, et mul seekord niigi läks. Müts maha nende eestlaste ees, kes oma pallitiirud sooritatud said või saavad,» kommenteeris ümbermaailmareisi katset Saar.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles