Räpilembeline LeBron ajas rassismi sassi kiitusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James
LeBron James Foto: Darren Abate / AP

Korvpallistaar LeBron James oli sunnitud vabandama, sest jagas sotsiaalmeedias antisemiitlikku sõnumit, mille mees oli üles korjanud räppar 21 Savage’i laulust.

«Ajame kokku seda juutide pappi, kõik on koššer,» vahendab BBC Jamesi jõulude aegu oma 45 miljonile Instagrami jälgijale edastatud sõnumit. Juudiraha on termin, mis oli teiste seas kasutusel ka Natsi-Saksamaal, et näidata juute liigkasuvõtjatena.

Sportlase sõnul ei tahtnud ta oma käitumisega aga kedagi mõnitada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yesterday, I saw that LeBron James posted this on Instagram. He was quoting lyrics from @21savage. “Getting that Jewish money” might be seen as a compliment, as in Jews disproportionate to their population (1.4% of the US), on average, have a significant place among the nation’s most wealthy individuals. The issue is that “Jewish money” is actually a derogatory term that, throughout the history of the Jews, has led to hate. It contributed to hate by the Nazis and along with the long nose in cartoons, it contributed to a stereotype that Jews would do anything for money. I spent all day yesterday battling people on Twitter about why the lyrics were not OK and why quoting the lyrics didn’t absolve LeBron from responsibility. As I expected, last night LeBron told @davemcten he was apologizing if he offended anyone. It was an uphill battle yesterday, but LeBron knows simply acknowledging a mistake goes a long way into helping people understand the other side of “the coin.”

A post shared by Darren Rovell (@darrenrovell) on

«See ei olnud põhjus, miks ma otsustasin neid laulusõnu jagada. Teen seda kogu aeg – sõidan oma autos ja kuulan head muusikat ning see oli selle kõrvalnäht,» palus James ESPNile antud intervjuus vabandust. «Ma arvasin tegelikult, et tegu on komplimendiga ja ilmselgelt paljud inimesed nägid seda teisiti.»

Jamesi jaoks on tegu juba teise pahameeletormiga, mille ta viimastel päevadel on üles keerutanud. Reedel telekanali HBO eetrisse jõudnud saates The Shop kutsus ta ameerika jalgpalli liiga NFL klubiomanikke orjapidajaiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles