Mitme dopinguskandaali keskmes olnud venelasest olümpiavõitja lõpetas 31-aastasena karjääri (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Šipulin tõi Sotšis ankrumehena Venemaa laskesuusatajatele olümpiakulla
Anton Šipulin tõi Sotšis ankrumehena Venemaa laskesuusatajatele olümpiakulla Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Laskesuusataja Anton Šipulin andis täna Moskvas pressikonverentsi, kus teatas, et tema karjäär profisportlasena on lõppenud.

Šipulin on vaid 31-aastane, kuid pole tänavu veel ühelgi ametlikul võistlusel välja jäänud. Mehe sõnul kallutas teda loobumisotsust langetama Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) otsus jätta ta Venemaa Sotšis läbi viidud dopingupattude tõttu eemale tänavustelt Pyeongchangi olümpiamängudelt.

Šipulini sõnul pole ta suutnud erinevate poliitiliste mängude tõttu end soovitud vormi viia. «Parem on lahkuda nüüd, kui hakata heitlema kohtadele, mis on poodiumist kaugel,» vahendas AP venelase selgitust.

Šipulin oli üks sportlastest, kelle Sotši tulemused ROKi poolt tühistati. Hiljem sai mees spordikohtus CAS õiguse, et tema dopingusüü polnud piisavalt tõestatud, ning venelase meeste teatesõidu kuldmedal taastati.

Vene meeskonna rivistusest pärineb ka Šipulini ainus MM-tiitel, seda 2017. aastast. Seegi medal on seotud skandaaliga: Austria politsei kahtlustas hiljuti Venemaa koondise liikmeid dopingureeglite rikkumises justnimelt 2017. aastal Hochfilzenis peetud MMil. Kahtlustused tõestust aga ei leidnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles