Postimees TV: ametlikus lumepallisõjas tohib kasutada vaid eelvalmistatud palle - kuni 90 kolme minuti peale!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On palju väärikaid ja pikkade traditsioonidega spordialasid nagu kergejõustik, tõstmine või maadlus. Ja siis on alasid, mille tõsiseltvõetavus on suurema kahtluse all. Siin on teine kokkuvõttev video 2018. aasta kummalistest spordivõistlustest.

Alustuseks vaatame vast kõige harilikumat ala selles videos: motopalli. Sisuliselt on tegu mootorratastel mängitava jalgpalliga. Harilikult mängitakse seda jalgpalliväljakutel, aga siseruumides peetud sõuvõistlus sai toimuda poole väiksemal väljakul ja seetõttu oli platsil ka vaid kolm tsiklivenda ja üks väravavaht.

Kõrgust kartvatele spordisõpradele keelatud ala: postironimise MM. Inglismaal toimunud võistlusel kaitses oma tiitlit Dan Whelan.

Footgolfi reeglid on lihtsad: mängid nagu golfi ikka, ainult pall on suur ja pehme ja augud tavapärasest kõvasti suuremad. Inglismaa lahtised võitis maailma esinumber Ben Clarke

Sooujumise MMi korraldati Walesis tänavu juba 33. korda. Võistlejad peavad läbima 55 meetrit pika kanali kasutamata sealjuures traditsioonilisi ujumisliigutusi.

Esimest korda 40-aastase ajaloo jooksul läks muruniidukite 12 tunni kestvussõidu võit läks esimest korda väljaspoole Suurbritanniat. 50 võistkonna seast krooniti pärast 12 tundi ja 430 läbitud ringi võitjaks prantslaste Les Lux Pussies.

Tigude võiduajamise MMile võib igaüks tulla oma teoga või saada võistleja korraldajate käest. Tänavusel võistlusel osales võistlustel üle 150 teo.

Kõrgrattaga kiiresti liikumine on üks naljakamaid vaatepilte maailmas. Marc Beaumont üritas tänavu põrmustada 132-aastast maailmarekordit, kui W.A. Rowe läbis 1886. aastal kõrgrattal tunni ajaga 35 kilomeetrit ja 543 meetrit. Kahjuks jäi mehel napilt puudu – tema tulemuseks jäi 35 kilomeetrit ja 277 meetrit.

Ka minigolfis ringlevad oodatust suuremad rahad ja Kagu-Inglismaal peetud kahepäevase turniiri auhinnaraha küündis suisa 1000 naela ehk 1120 euroni. Esikoha sai ühelöögilise eduga vehklemistreener Marc Chapman.

Toad-in-the-Hole mängu eestikeelne vaste võiks olla mündiloopimine ja MMi peeti selles juba 21. korda. Mängureeglid on lihtsad: messingust münte tuleb loopida tinast lauaplaadile, mille keskel on auk. Kui münt läheb sisse, annab see kaks punkti. Kui münt jääb plaadile pidama, toob see ühe punkti.

Kelgukoerte võiduajamisi näeb tavaliselt lumel, aga kui saanidele rattad alla panna, saab võistelda ka suvel. Võitja Steve Rooke juhtis oma koerad läbi metsa ajaga 14 minutit ja 21 sekundit.

Kapuutsijaht on ilmselt nimekirja kõige kummalisem asi, mida saab vaevu spordiks nimetada. Võistlejate sekka visatakse üks legendi järgi kaunilt leedilt seljast kukkunud keep ja võitja on see, kes selle esimesena oma külakõrtsi viidud saab. Seekord võitis Carpenters Armsi pubi.

Ja lõpetuseks venelaste riiukusest: lumesõjaturniir Murmanskis. Tegelikult on ala juured Jaapanis. Iga matš koosneb kolmest kolmeminutilisest lahingust, kus kaks seitsmeliikmelist tiimi üritavad tabada vastaseid lumepallidega ja röövida nende kodunt lipp. Igas lahingus on kasutada kuni 90 eelvalmistatud lumepalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles