M-Spordi pealik: Bottas peaks tänu valitsevatele oludele debüütrallil edukas olema

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Vormel 1 sarja tippseltskonda kuuluv Valtteri Bottas paneb tuleva aasta alguses end proovile ka ralliautos. M-Spordi juht Rich Millener usub, et Bottase debüüt saab olema küllaltki edukas mitmel põhjusel.

Bottas tuleb kodusel Artic Lapland rallil Rovaniemis starti M-Spordi poolt ettevalmistatud Ford Fiesta WRC masinaga. Enne üritust saab Bottas teha lumistes oludes Soomes ka kahel päeval testi.

«Me usume, et olud tõesti aitavad Bottast sellel üritusel. Ideaalis peaks seal olema hulga lund, suured tugevad lumevallid ja rajal kõvasti jääd. Kui sellised olud ka sel aastal valitsevad, on pidamine hea ja ta õpib selle tundmise ruttu ära,» lausus Millener.

«Kui ilm on veidi soojem kui tavaliselt siis hakkavad ka rehvidest piigid välja tulema, sest sooja ilmaga tuleb kruus katsete peal jää alt välja ja see on rehvidele küllaltki halb,» seletas Millener ohtu seoses ilmaga.

Lisaks arvas Millener, et Bottase jaoks teeb elu kergemaks ka kogenud kaardilugeja Timo Rautiainen, kes tuli aastatel 2000 ja 2002 maailmameistriks Marcus Grönholmi kõrval istudes. «Temal vormelisõitjana on keeruline legendi koostada ja kuulata, aga Timo oskab selles osas teda kõvasti aidata, Valtteril ei tohiks see väga keeruline olla,» lausus Millener.

«Valtteri saab kasutada mitmeid teadmiseid ja oskuseid, mida ta F1 sarjas omandanud on. Ta ei karda kiirust ja talle ei pea õpetama, kuidas masinat juhtida. Saab olema huvitav näha, kuidas Valtteri hakkama saab,» rääkis Millener.

Bottase debüüt ralliautos leiab aset 24.- 26. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles