Pettunud Nelis-Naukas: minu poolt üritusele boikott, pole enam tahtmist oma medaleid Eestile tuua (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis ja Helen Nelis-Naukas
Katrina Lehis ja Helen Nelis-Naukas Foto: FIE

Vehklemistreener Helen Nelis-Naukase oli pärast spordiaasta parimate selgumist pahane, et auhinnata jäid nii tema ise kui ka tema hoolealune, tänavu Euroopa meistriks kroonitud Katrina Lehis.

Nelis-Naukase nimetasid küll parimaks treeneriks ajakirjanikud, ent nii rahvas kui ka spordialaliidud jätsid vehklemistreeneri esikolmikust välja ehk sootuks nullile. Parima treeneri auhinna võitis seega häälte kokkulöömise järel hoopis meeste võrkpallikoondise juhendaja Gheorghe Crețu, Nelis-Naukas jäi Tõnis Sildaru ja Indrek Tustiti järel alles neljandaks.

Parima naissportlase valikul sai Lehis ajakirjanikelt samuti esikoha, kuid alaliidud asetasid ta Saskia Alusalu järel teiseks. Kuna rahvas pidas Lehist Alusalu, Kelly Sildaru ja Anett Kontaveidi järel alles neljanda koha vääriliseks, pidi Lehis kokkuvõttes leppima Alusalu järel teise kohaga.

«Niikaua kui EOK ei muuda valimissüsteemi, on minu poolt sellele üritusele boikott. Rahvalemmik tuleb valida eraldi. Paarist lisakujust on kahju või? Vehklejad vôitsid 5 tiitlivôistluste medalit ja ei ûhtki auhinda - see ületas minu taluvuspiiri,» kurtis Nelis-Naukas sotsiaalmeedias. «Novosjolov juba tegi boikoti sellele üritusele, mina olen järgmine. Kahetsen, et muutsin oma puhkuse aega ja üldse tulin. Mind pandi istuma kaamera alla, kus kaamera sôitis terve ürituse aja üle minu pea ja näitas rahvast saalis, mitte nominente. Olen pettunud.»

40 minutit hiljem lisas Nelis-Naukas ühte postitust kommentaarides veelgi teravust: «Ei huvita meie etteasted Eesti rahvast, nagu näha. Kui EOK ei lisa paar Kristjanit rahvalemmikutele, siis pole tahtmist enam oma medaleid Eestile tuua - neid pole vaja eestimaalastele,» kirjutas Nelis-Naukas. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles