Tour de Ski debütant Klæbo: lõputõusu ma küll ei oota

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Hoesflot Klaebo
Johannes Hoesflot Klaebo Foto: Joachim Frey / imago/motivio

22-aastane Johannes Høsflot Klæbo stardib homme karjääri esimesel Tour de Skil. Varasemalt on ta seda võistlust vaid teleri vahendusel jälginud.

Pikka aega polnud selge, kas Klæbo üldse tänavusel Tour de Skil stardib. 18. detsembril avaldati aga Norra koondise nimekiri, milles oli ka kolmekordse olümpiavõitja nimi. «Ma vajan suurt koormust. Tour de Skil saan selle ilusti kätte,» ütles Klæbo.

Mullu samal ajal hiilgavas vormis olnud Klæbo jättis eelmise aasta suusatuuri olümpiamängude pärast vahele. Tänavune Tour mahtus aga kenasti tema plaanidesse. «Sel aastal on Tour minu jaoks väga oluline. Usun, et Tour de Ski on võistlus, mille kohta pean rohkem õppima. Pean selle ära proovima,»  sõnas ta.

Klæbo põhieesmärk on võita Tour sprinterite arvestuses. «Annan endast kõik, et kõrges mängus olla. Touri lõpetamine on iseenesest raske, eriti Val de Fiemme lõputõus. See pole midagi, mida ma ootaks,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles