Mainekas spordiväljaanne: Kelly Sildaru on maailma parim noor suusasportlane (3)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Red Bull Content Pool

Maailma mainekamate spordiväljaannete hulka kuuluv ESPN kirjutas loo 16-aastasest Kelly Sildarust, keda nimetatakse maailma parimaks nooreks suusasportlaseks.

ESPN-i sõnul on Sildaru domineerimine täiesti uskumatu. Sildaru tuli freestyle-suusatamise areenile täieliku imelapsena, kui ta 2016. aastal 13-aastaselt pargisõidus X-mängudelt kulla võitis, millega sai temast läbi aegade noorim kuldmedali võitja X-mängudel.

Kogu Sildaru eduloo ainukeseks negatiivseks asjaks on aasta alguses saadud vigastus, mille nüüdseks noor neiu ületanud on ning ühtlasi enda taaskord maailma tipus tõestanud on Dew Touril võetud võiduga.

«Minu jaoks oli see raske aeg, kui ma võistelda ei saanud ja olümpiale ei pääsenud. Mingil hetkel sain aru, et olukord ei ole tegelikult nii hull ja elu läheb edasi. Ma motiveerisin end tänu oma vennale Henryle, sest nägin kuidas tema arenes ja minu ainukeseks võimaluseks oli näha endaga palju vaeva, et ruttu taas suuskadele saada,» seletas Sildaru.

Lisaks rääkis Sildaru sellest, kui keeruline on Eestist jõuda sellisel alal tippu: «Meie suurim mägi on vaid 380 meetrit üle merepinna. Ainus koht kus ma kodu lähedal treenida sain, oli ühe väikese hüppe ja paari reiliga laskumine. Kui ma aga välismaal treenima hakkasin, arenesin järk järgult aina paremaks.»

Rääkides võistlustest, ei ole Sildaru jaoks esmatähtis leida oma piire. «Ma lihtsalt armastan seda mida ma teen. Naudin lihtsalt kogu südamest seda millega tegelen, ma ei muretse liialt muu pärast,» lausus Sildaru.

Oma peamiseks eesmärgiks on 16-aastane Sildaru seadnud püsida terve järgmiste taliolümpiamängudeni 2022. aastal, sest vigastatuna õppis Sildaru palju: «Kui sul on võimalik midagi teha, siis naudi seda täiega, sest sa ei või kunagi teada, millal sa enam sellega tegeleda ei saa.»

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles