Tipphetked: Vene koduklubi Gran Canaria alistas Euroliigas Leedu tippklubi Kaunase Žalgirise

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siim-Sander Vene võitis koduklubi Gran Canariaga Euroliigas Leedu tippvõistkonda Kaunase Žalgirist 73:66.

Koduväljakul mänginud Gran Canaria võttis avaveerandajal juhtohjad oma kätte, kuid Žalgiris ei lasknud Hispaania meeskonnal liigselt eest ära minna ja nii lõppes veerandaeg Gran Canaria 20:17 eduseisus. Teisel veerandajal tegi Vene koduklubi aga otsustava vahespurdi, tänu millele mindi poolajapausile 36:26 eduseisus.

Kolmandal veerandajal suutis ka Žalgiris rünnakul mängu käima saada ning veerandajaga visatud 24 punkti vähendasid vahet seitsme punkti peale, aga viimane võrdne veerandaeg Žalgirisele edu ei toonud ning nii võitis Gran Canaria kohtumise 73:66.

Vene viibis tänase kohtumise jooksul väljakul ligi 13 minutit, mille jooksul viskas ta meeskonna kasuks kaks punkti ning korjas kaks lauapalli. Gran Canaria resultatiivseimaks oli Xavier Rabaseda 15 punktiga.

Lisaks võitis täna Euroliigas Fenerbahce 65:63 Madridi Reali, millega nad tõusid esimese ringi järel ainuliidriteks. Võidu kindlustas kohtumise viimastel sekunditel Luigi Datome, kes oli ühtlasi ka 17 punkti ja 7 lauapalliga kohtumise parim mängija. Madridi meeskond lõpetas avaringi 12 võidu ja kolme kaotusega teisena.

Ateena Panathinaikos alistas 96:84 Moskva CSKA, Müncheni Bayern oli 93:88 üle Podgoricast. Moskva lõpetas avaringi tabeli kolmandana, neljandaks jäi Istanbuli Anadolu ning viiendaks Piraeuse Olympiacos. Bayern tõusis võiduga kuuendaks. Vene koduklubi Gran Canaria on pärast esimest ringi 12. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles