Meesmängijad saavad Austraalia lahtistel erikohtlemise osaliseks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gael Monfils end möödunud aasta turniiril jahutamas.
Gael Monfils end möödunud aasta turniiril jahutamas. Foto: GREG WOOD/AFP/Scanpix

Maakera kuklapoolel on praegu suvi, mis tähendab, et jaanuari keskel Austraalia lahtistel väljakule tulevad tennisistid saavad lisaks vastastele rinda pista ka lõõskava kuumusega. Eriti palavatel päevadel antakse meesmängijatele seetõttu 10-minutiline puhkepaus, kirjutab Reuters.

Austraalia lahtiste korraldajad võtsid eesootavaks turniiriks kasutusele uue temperatuuriskaala, kus ilm paigutatakse vahemikku ühest viieni. Üks tähistab «mõõdukaid mängutingimusi» ning viis lubab korraldajatel mängud väliväljakutel peatada ja turniiri kolmel peaareeni jahutamiseks katuse sulgeda.

Kui temperatuur ületab skaalal neljanda pügala, antakse sportlastele pärast kolmandat setti 10-minutiline hingetõmbepaus. Nii saab minna ainult meeste üksikmängus, sest muudes tingimustes selgub võitja alati kolme setiga.

Kui varasemalt võinuks ka mõni naistemäng venida meestega sama pikaks – küll mitte settides, aga viimase seti määramatu pikenemisega –, siis alates 2019 turniirist on Austraalia lahtistel kavas ka otsustavas setis kiire lõppmäng, mis peetakse, kui geimide seis on viigis 6:6. Erinevalt tavapärasest kiirest lõppmängust mängitakse see seitsme punkti asemel kümneni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles