Hiinlased panevad dopingupatused vangi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll Venemaal toimunud jalgpalli MMil
Dopingukontroll Venemaal toimunud jalgpalli MMil Foto: Aleksandr Demiantšuk/TASS/SCANPIX

Alates uuest aastast on Hiina sportlastel varasemast suurem motivatsioon puhtalt võistelda ja treenida. Dopinguga vahele jäänud atleete ootab ees vanglakaristus, vahendab Xinhua.

Hiina spordiministeeriumi ametnikud tegelevad praegu riigi seadusandluse põhjaliku uurimise ja tõlgendamisega, et leida viis viimaks dopingujuhtumid kohaliku kriminaalseadustiku alla. Plaan on teatada uuel aastal võimalikult varakult: kes keelatud aineid tarbib, võib minna trellide taha.

«See näitab maailmale, et me suhtume antidopingusse tõsiselt ja astume dopinguvastases võitluses konkreetseid samme,» sõnas Hiina spordielu eest vastutava riikliku organisatsiooni direktor Gou Zhongwen.

Gou sõnul on viimasel ajal avastatud Hiinas mitmeid dopinujuhtumeid just noorte seas, kes on soovinud pääseda riiklikesse spordiakadeemiatesse.

Oma heakskiidu dopingurikkumiste eest kriminaalkaristuse määramisele on andnud ka Hiina riigikohus. «Kui Hiina tugevdab seadusi ja anti-doping kuulub sinna sekka, siis Hiina kõrgeima seadusorganina tunneme kohustust anda oma panus dopinguvastasesse võitlusesse,» sõnas riigikohtunik Jiang Qibo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles