Schumacheri päästja meenutas traagilist õnnetust: suurem lumesadu oleks vormelilegendi päästnud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacherile meeldis suusatada ja see sai talle saatuslikuks. Pilt on tehtud 2006. aasta jaanuaris.
Michael Schumacherile meeldis suusatada ja see sai talle saatuslikuks. Pilt on tehtud 2006. aasta jaanuaris. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS

Täna möödub viis aastat traagilisest suusaõnnetusest, mis viis seitsmekordse F1-maailmameistri Michael Schumacheri pikaks ajaks koomasse ja millest ta tänaseni taastunud pole. Sakslase elu päästmise eest vastutanud Stephane Bozon meenutas kurva tähtpäeva puhul Saksa väljaandele Focus juhtunut.

Schumacher suusatas 2013. aasta 29. detsembril koos perega Meribeli suusakuurordis väljaspool märgistatud radu, kui kukkus peaga vastu kivi. Kiiver päästis ta elu, kuid sakslane sai siiski ränga ajutrauma, millest taastub oma Šveitsis asuvas kodus tänaseni.

Vormelituusa nõlvadelt päästmist koordineerinud Bozon meenutas juhtut: «Esimesena kohale jõudnud päästjad ütlesid ainult, et kuna õnnetuspaik oli nii mäenõlva lähedal, oli väga raske teda ettevaatlikult ja hoolikalt minema viia. Ma mäletan praeguseni, kuidas helikopteris olnud parameedikutel oli seoses õnnetuse toimumise kohaga väga raske kohapeal esmaabi anda. Koheselt oli selge, et tegu on väga tõsise õnnetusega, muidu poleks me helikopterit kasutanud. Härra Schumacheril vedas.»

Bozon käis ja vaatas sündmuspaiga ka oma silmaga üle ja tõdes, et tegu oli erakordse ebaõnnega. «Ma nägin kivi, mille otsa Schumacher koperdas ja kivi, mille vastu ta oma pea ära lõi. Märkimisväärne oli, et viimastel päevadel oli sadanud nii vähe lund, et kivid olid kergelt lumega kaetud – aga ainult väga õrna kihiga. Ta ei saanud seda kivi näha. Oleks lund rohkem sadanud, liuelnuks Schumacher ilmselt lihtsalt sellest esimesest kivist üle,» meenutas ametimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles