Klæbo võtab Northugist eeskuju: võite mind rahumeeli argpüksiks nimetada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo.
Johannes Høsflot Klæbo. Foto: NewsPix24/SIPA / Scanpix

Elu esimesel Tour de Skil osalev ning avalöögi ehk eilse Toblachi vabatehnikasprindi kohe ka võitnud Johannes Høsflot Klæbo lausus pärast esikohta, et ei kavatse end soosikurolli sättida, pigem vastupidi.

22-aastane norralane saab oma võimu kindlasti näidata veel ühes vabatehnikasprindis, samuti loetakse tema võimalusi heaks ühisstardiga sõitudes. Klæbo lubas aga, et ei hakka seal esimest viiulit mängima, vaid lähtub kaasmaalase Petter Northugi eeskujust.

«Ma ei usu, et asun gruppi vedama. Piisab sellest, kui liidrite küüdis püsin. See poleks kindlasti rumal otsus,» sõnas norralane NRK-le. «Võtan seega natuke argpüksliku taktika. Jah, võite kirjutada, et olen argpüks. Mul pole selle vastu midagi,» muigas ta.

Tour de Skil on täna kavas 15 km eraldistardist vabatehnikasõit. 1. jaanuaril peetakse Val Müstairis jälle sprint, kahel järgmisel päeval Oberstdorfis 15 km ühisstardist ja sama pikk jälitussõit ning 5. ja 6. jaanuaril Val di Fiemmes jälle 15 km ühisstardist ning viimaks ränga tõusuga lõppev 9 km pikkune distants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles