Jalgpalli suurima rahamasina uus juht loobus ootamatult ametist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premier League'i karikas.
Premier League'i karikas. Foto: Phil Noble / Reuters / Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga ehk Premier League'i uueks tegevjuhiks valitud Susanna Dinnage teatas ootamatult, et loobub ametist. Lahkuvat Richard Scudamore'i asendama pidanud Dinnage oleks tööle asunud 2019. aasta alguses.

«Komitee taaskäivitas otsingud ja suhtleb kandidaatidega. Praegu pole meil sellele avaldusele midagi enamat lisada,» vahendab BBC Premier League'i teadet.

Seni töötas Dinnage alates 2009. aasta jaanuarist meediakompaniis Discovery, kus tegutses kanali Animal Planet ülemaailmse presidendina. Enne Discoveryga liitumist oli MTV töötajana karjääri alustanud Dinnage kümme aastat Channel Five'i palgal. Premier League'i uueks juhiks valis komisjon, mida juhtisid vastavalt Chelsea, Burnley ja Leicesteri klubijuhid Bruce Buck, Mike Garlick ja Susan Whelan, Dinnage'i novembri keskel.

Susanna Dinnage.
Susanna Dinnage. Foto: AMANDA EDWARDS / AFP / Scanpix

Premier League, mis asutati eraldiseisva ettevõttena 1992. aastal, saab endale alles kolmanda juhi. Aastatel 1992-99 juhtis liigat Rick Parry ning sestpeale oli ligi kaks kümnendit ametis Scudamore. Premier League on osutunud meeletuks rahamasinaks, sest näiteks hooajal 2016-17 oli liiga käive 5,6 miljardit eurot ja kasum 1,22 miljardit eurot. Võrdluseks oli Meistrite liiga käive hooajal 2017-18 «vaid» 1,6 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles