Toobal Juhkami-Puparti juhtumist: pole kindel, et nad oleksid meid kaugemale viinud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste võrkpallikoondise kapten Kert Toobal.
Eesti meeste võrkpallikoondise kapten Kert Toobal. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal rääkis aastalõpuintervjuus, kuidas ta võrkpalli juurde sattus, kui sageli ta aastavahetusel kodus saab viibida ja mis tunne on, kui suured võidud napilt käest libisevad.

«Koondisest saadav tunne oleneb sellest, kui tähtsaks sa selle ise endale teed. Kindlasti võib mängida ka nii, et mängid mängu ära ja lähed hotelli või koju. Midagi ei juhtu, keegi sulle otseselt midagi teha ei saa. Klubis sõltub su mängust sinu enda leping. Aga mulle isiklikult on koondis juba viimased mitu aastat kõvasti rohkem emotsionaalselt korda läinud. Olen selle nimel olemas olnud. Ja ei ole ainult nii, et mina annan. Eks ma ise saan sealt ka midagi sellist, mis on mul aidanud nii pikalt vastu pidada,» sõnas Toobal.

Jutuks tuli ka Martti Juhkami ja Keith Puparti eemalejäämine koondisest. Toobal sõnas, et nende meeste liitumine poleks pruukinud Eestit paremate tulemusteni aidata. «Mõlemad on väga head mängumehed, mõlemad oleksid kindlasti koondist aidanud. Aga ma pole kindel, et see olnuks see, mis oleks meid kindlasti kaugemale viinud. Sul võib olla mingi mängija, kes tehniliselt annab midagi juurde, aga emotsionaalselt võtab midagi ära. Vaatasin ka ise koondisesse tulles, et meil läheb nendeta väga raskeks. Aga tuli Raadik ja sobis. Mõlema mehega räägiti nendel teemadel ja kindlasti rohkem kui teab üldsus. Räägiti läbi mängijate, läbi treenerite. Tol hetkel oli niimoodi.»

Kapten jääb sellistes olukordades sageli mitme tule vahele. «Ega ta mingi lihtne roll ei ole, võtab päris palju energiat. Vahel rohkem kui võiks. Seetõttu jääb mõni mäng kehvemaks. Aga ega seda keegi õpetada ei saa, ise õpid. Mida kõrgemaks lähevad panused, seda tulisemaks läheb. Aga kokkuvõttes treener vastutab ja võtab otsuse. See võib ka vale olla, aga kuni meeskond seda aktsepteerib... Päris sinnamaani pole ju mõtet minna, et hakkame hääletama.»

Vaata ja kuula videost veel, mida Toobal rääkis EMist, Teppani-Tähe põlvkonna järelkasvust ja karjääri lõpetamise otsusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles