Meenuta: kuidas Ragnar Klavan 1. jaanuaril Liverpooli kasuks värava lõi

Postimees Sport
Copy
Ragnar Klavan palli kohe-kohe Burnley võrku saatmas.
Ragnar Klavan palli kohe-kohe Burnley võrku saatmas. Foto: Martin Rickett / AP

1. jaanuar 2018. Liverpooli jalgpallimeeskond alistas Inglismaa meistriliigas võõrsil Burnley skooriga 2:1, võiduvärava lõi 94. minutil Eesti koondise kapten Ragnar Klavan (vaata koos kommentaaridega videot siit). Eesti jalgpalli ja praegu Itaalia klubi Cagliarit esindava Klavani jaoks oli see ajalooline tabamus, sest ...

... esimest korda lõi Eesti jalgpallur Premier League’is värava. Klavani esimene värav Liverpooli särgis oli sündinud 2016. aasta 20. septembril Derby County võrku, aga tolle mängu puhul oli tegemist Inglismaa liigakarikasarja kohtumisega. Mart Poomi kuulus värav – löödud samuti 20. septembril ja Derby County võrku, aga 2003. aastal – sündis Inglismaa esiliigas ehk aste madalamal. 

«Kas see on tõsi, et mina lõin värava?» küsis Klavan pärast mängu reporterilt. Jaatava vastuse peale ütles eestlane: «Hästi. Pall oli joone peal, seega ma polnud selles päris kindel. Siin on alati raske mängida ning see oli meie poolt hea esitus. Täitsa hull mäng oli.»

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp lausus pärast mängu, et Burnley vastu võõrsil mängida on üks raskemaid katsumusi Inglismaa kõrgliigas. «Fantastiline lõpp mängule. Meil polnud võimalik briljantselt mängida. Burnley viigivärav oli meie jaoks suur tagasilöök, kuid suutsime selle ümber pöörata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles