Nelja hüppemäe turnee: jaapanlane lendas sakslasest vähem, aga võitis ikka

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryoyu Kobayashi.
Ryoyu Kobayashi. Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS / EPA

Mainekas nelja hüppemäe turnee jätkus Saksamaal Garmisch-Partenkirchenis, kus teise järjestikuse võidu noppis jaapanlane Ryoyu Kobayashi.

MK-sarja üldliider ja kaks päeva varem Saksamaal Oberstdorfis triumfeerinud Kobayashi lendas Garmisch-Partenkirchenis 136,5 ja 133 meetri kaugusele, mis andis talle 266 punkti.

Kobayashi edestas taas teise koha pälvinud sakslast Markus Eisenbichlerit (138 ja 135 m) 1,9 punktiga. Eisencbichler lendas mõlemal hüppel kaugemale, aga tänu tuulekompensatsioonile olid Kobayashil paremad punktid.

Kolmanda koha sai poolakas David Kubacki (133,5 ja 133 m), kes kaotas Kobayashile juba 10,4 punktiga.

Nelja hüppeturnee jätkub juba 3. ja 4. jaanuaril, kui maailma parimad suusahüppajad võistlevad Austrias Innsbruckis, seejärel minnakse Bischofshofenisse.

MK-sarja üldarvestuses edestab Kobayashi lähimat jälitajat, poolakat Piotr Zylat 147 punktiga. Mullune tšempion, samuti poolakas Kamil Stoch jääb maha juba enam kui 200 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles