Suusatajad on vihased: tänasest etapist kujuneb romuralli

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdmaasuusatamise ühisstart.
Murdmaasuusatamise ühisstart. Foto: KARL-JOSEF HILDENBRAND / AFP

Täna sõidetakse Oberstdorfis Tour de Ski raames klassikatehnikalises ühisstardis. Tegu on etapiga, mille jätaksid paljud suusatajad hea meelega vahele.

Oberstdorfi ühisstart sõidetakse kitsal 2,5 kilomeetri pikkusel ringil. Naised peavad seda läbima neli, mehed kuus korda.

Eelmise aasta etapist kujunes aga tõeline romuralli. Suusatajad põrkusid pidevalt teineteisega kokku ning kukkusid. Kuigi koondised üritasid kevadel kalendri koostamise ajal FISi mõjutada, jättis rahvusvaheline suusaliit etapi toimumiskoha samaks.

«Mitte kellelegi ei meeldi see võistlus. See on kõige ohtlikum etapp kalendris,» ütles kevadel FISi koosolekul sportlasi esindanud soomlane Martti Jylhä.

Rootslase Calle Halfvarssoni hinnangul ei huvita FISi, mida sportlased arvavad. «Kuigi Jylhä rääkis meie eest, ei huvitanud tema jutt FISi. Aga ega see mind ei üllatagi.»

Sama meelt on ka teine rootslane Viktor Thorn: «FIS tahab telereitinguid tõsta, aga meie jaoks pole see lõbus. Sellest etapist kujuneb kaos. Kindlasti tuleb ette palju kukkumisi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles