Ilves meenutas seika Sotši talimängude koduteest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Romina Eggert

Sel nädalavahetusel võisteldakse Otepääl Tehvandil kahevõistluse MK-sarja raames. Sedapuhku uurisid võistluste korraldajad Eesti esinumbrilt Kristjan Ilveselt, kuidas ta sportimiseni jõudis. Samuti rääkis Ilves loo Sotši taliolümpiamängude koduteest, mis kujunes oodatust oluliselt pikemaks.

Ilves hakkas sportima isa eeskujul, kes oli Elva Suusaklubis noortetreener. Esimest korda hüppas Ilves väikesest mäest juba 4-aastaselt. Kuna nende peres on liikumine ja sport väga tähtsal kohal, siis oli ta harjunud pisikest saati liikuma ja treenima ning nii see tasapisi muutus ka elustiiliks.

Tema teekond on siiani olnud üldiselt nauditav ja suuri vigastusi on suutnud ta vältida. Peale kahevõistluse pole ta mujal trennides käinud, kuid noorena olid tema treeningud väga mitmekülgsed. Näiteks mängiti erinevaid pallimänge, tehti kergejõustiku ja ujuti.

Kõige suurem põhjus, miks Ilves talisportlane on, peitub talves endas. Lumi ja suusatamine on talle väiksest peale väga hingelähedane olnud. Ilves ütleb, et kahevõistlus on selline huvitav ala, et sul peab olema kõike. Ta lisab, et kindlasti peab olema julge ning kerge, et hüppemäel olla tasemel. Samuti peab olema hea koordinatsioon, painduvus ja põrge. Teisalt, murdmaal on vaja head «pumpa» ning oskust kannatada.

Üks meeldejäävamaid seikasid on kindlasti Ilvese jaoks olnud tagasitee Sotši taliolümpiamängudelt. Kuna lennud hilinesid, siis jäid nad Peterburi-Tallinna lennult maha. Seejärel otsustati võtta takso, et sõita bussijaama, kuid poolel teel küsisid nad, kui palju maksaks Narva? Selgus, et see oli üsna mõistlik hind ja siis võetigi ette sõit taksoga Narva. Kuna seal oli aga väga pikk piiriületamise järjekord, kõndisid nad päris pika maa koos varustusega piiripunktini, kusjuures kõik olid veel paraadvormis. Piiripunktis naerdi veidi nende üle, et kus nad siis niimoodi nüüd tulevad.

Kõige suurememaks õnnestumiseks ettevalmistusperioodil peab Ilves head esinemist suve GP-l murdmaarajal. See andis kindlasti lootust ja usku, et temas peitub jõudu sõita võidu ka oma ala tippudega.

Kaks käimasoleva hooaja tähtsamat võistlust on Ilvese jaoks kodune MK-etapp Otepääl ning MM Seefeldis. Otepää MK-etapi eesmärgiks ütleb ta, et see saab täidetud, kui ta suudaks olla oma parimas vormis ja pakkuda koduväljakul kõva konkurentsi maailma parimatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles