Järelvaadatav: MK-liider võitis Otepääl ajaloolise etapi, Ilves punktidelt väljas (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Kuigi tugevad tuuleiilid ei lasknud täna kahevõistlejatel suusahüppetorni minna, said nad 10 km suusasõidul siiski startida. Esimest korda Otepääl peetud MK-etapi võitis MK-sarja liider Jarl Magnus Riiber, kellele oli see tänavu juba viiendaks MK-etapivõiduks. Ainsa eestlasena stardis olnud ja kuu aja pikkuse võistluspausi lõpetanud Kristjan Ilves leppis 35. kohaga.

TULEMUSED: 1. Jarl Magnus Riiber (NOR) 23.18.1, 2. Akito Watabe (JPN) +3,2, 3. Martin Fritz (AUT) +5,0.... 35. Kristjan Ilves +2.48,7

Kuna hüppevõistlust tugeva tuule tõttu ei peetud, mindi rajale eilse eelvõistluse hüppejärjestuses. Riiber sai stardi teisena, liidrist Franz-Josef Rehrlist maas kolm sekundit. Viiene liidergrupp (lisaks neile Akito Watabe, Mario Seidl, Martin Fritz) püsis koos kuni lõpukilomeetrini, mil norralane ründas ning oma teed läks. 

Ilves alustas 26. kohalt, kaotades Rehrlile +1.55. Finišis kogunes Riiberile kaotust +2.48. «Tegin vist algusega endale liiga. Vedasin päris kõva meest ringi, siis tuli punt tagant järgi, seal oli neli tugevat sõidumeest,» iseloomustas Ilves. « Otseselt ühtset taktikat polnudki, mul polnud mingit aimu oma sõidu kohta. Kuna kuu aega on viimasest võistlusest möödas, proovisin jälgida oma sõitu nii palju kui sai. Suutsin seisu kannatada päris okeilt, selle üle võib isegi natuke rõõmu tunda. Rajal just minekut polnud, aga otseselt ei surnud ka. Suutsin sõita! »

ENNE VÕISTLUST:

Eestlastest on stardis Kristjan Ilves, kelle miinimumeesmärgiks on MK-punktide teenimine. Reedel oli Ilvese eelvõistluse hüppe pikkuseks 84 meetrit, mis tähendab, et suusarajale läheb ta 26. kohalt. Kaotust on eilse eelvõistluse võitnud Franz Josef Rehrlile +1.55. 

Küsimärgiks on suusavorm, sest Ilves pole ligi kuu aega võistluspingutusi teinud. 

«Otepää rada on selline, et kui siin ikkagi olud paranevad ja lumesadu üle jääb, on see meeletult kiire rada. Siin saab natuke paralleele tuua rullitamisega. Taktikaline pool olekski selline, et nii palju kui vähegi kannatab, tuleks pundis püsida. Loodan, et publik tuleb raja äärde meid toetama. Kui korvpallis on kuues mees platsil, siis kahevõistluses on see äkki lisaenergia ja lisakäik.»

Hüppevõistluse videoaken:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles