Tour de Skil etapivõidu võtnud Iversen katkestas, sama plaanib ka üldliider Klaebo

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Iversen
Emil Iversen Foto: FREDRIK VARFJELL / imago/Bildbyran

Tänase Tour de Ski 15 km klassikasõidu võitnud Emil Iversen otsustas suusatuuri katkestada.

Iversen oli tänasel distantsil kiireim mees, kui edestas finišis itaallast Francesco De Fabianit 0,9 sekundiga ning venelast Sergei Ustjugovit kahe sekunidiga. Üldarvestuses oli Iversen hoidmas kõrget kolmandat kohta, kaotades liider Johannes Hosflot Kaebole 31 sekundiga.

Pärast tänast võitu otsustas Iversen aga loobuda, et valmistuda tulevikus aset leidvateks MK-etappideks. Väidetavalt on loobumise üle mõtlisklemas ka suusatuuri üldliider Klaebo, kes sooviks samuti valmistuda pigem tulevasteks MK-etappideks.

NRK suusaekspert Fredrik Aukland ei olnud Iverseni otsuse üle sugugi vaimustunud: «See on kurb uudis. Tour de Ski on tähtis võistlus ja see peaks sportlaste jaoks olema tõestamise koht. Me soovime oma sportlasi kõrgetel kohtadel näha, aga katkestamine annab rahvale negatiivse signaali. Sportlased ei oska selle tähtsust hinnata.»

Hetkel, kui sõita jääb veel kolm viimast etappi on Klaebo edu venelase Ustjuovi ees 15,4 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles