Guardiola määris Liverpoolile mett mokale

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp ja Pep Guardiola.
Jürgen Klopp ja Pep Guardiola. Foto: Martin Rickett / PA Wire/PA Images

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas võõrustab valitsev meister Manchester City täna õhtul liiga liidrit Liverpooli. Mängu eel ütles City peatreener Pep Guardiola, et näeb Liverpoolis samasugust nälga, mis viis City mullu meistriks.

Ent ainuüksi näljast meistritiitli võitmiseks ei piisa. Liiga liidritena tuleb toime tulla meeletu pingega, mis Guardiola sõnul on raske ülesanne.

Kui Liverpool täna võidab, on nende edu Tottenhami ees üheksa ning Manchester City ees juba kümme punkti. Mullu samal ajal juhtis City oma lähimat konkurenti aga suisa 15 silmaga.

«Eelmisel aastal oli meil lihtsam nälga hoida, sest 80 protsenti meie mängijatest polnud karjääris veel midagi võitnud. Ma suudan praegu Liverpooli mängijatega samastuda. Pärast 29 aastat ilma liigatiitlita olla Premier League’i soosik – ma mõistan  seda,» ütles Guardiola.

Ka City on omamoodi pinge all. Viimasest viiest mängust on nad kaotanud kolm. Sedapuhku ei oska aga Guardiola ennustada, kuidas tema mängijad antud olukorraga hakkama saavad. «See on teistmoodi pinge. Peame seda kogema ja sellega toime tulema. Isiklikult ma ei kahtle, aga miski pole kindel,» ütles ta.

Eelmisel aastal võitis Liverpool Manchester City vastu neljast mängust kolm sealjuures mõlemad Meistrite liiga veerandfinaalkohtumised. Liverpooli peatreener Jürgen Klopp on karjääri jooksul Guardiola juhendatava meeskonna vastu võitnud kaheksa mängu, Guardiola on lahkunud võidupunktidega viiel korral.

«Minevik on minevik. Samamoodi on minevik meie eelmisel aastal kogutud 100 punkti. Ma ei hakka seda mängu eelmiste kohtumiste põhjal hindama. Mina ei mängi Jürgeni vastu ja tema ei mängi minu vastu. Seda teevad meie meeskonnad,» ütles City peatreener.

Lõpetuseks nimetas Guardiola Liverpooli hetke parimaks võistkonnaks Euroopas. «Nende järjepidevust ning viis mängu kontrollida teeb neist praegu Euroopa parima meeskonna. Proovime neid võida, aga kui me seda ei tee, soovime neile õnne ja liigume edasi. Aga laske meil vähemalt uskuda, et suudame neid võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles