Ogier avaldas uue hooaja strateegia

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP

Valitseva autoralli maailmameistri Sebastien Ogier sõnul on Citroen kahe hooaja vahel proovinud leida järjepidevust erinevates tingimustes.

Ogier lõpetas möödunud kuul Prantsusmaa Alpides oma teise testi Citroeniga ning nähtu avaldas talle muljet. Autol oli kiirust küll, aga ainult teatud kohtades.

«Minu esmane mulje autost on, et see peab olema rohkemates tingimustest kiirem. Eelmisel aastal näitas auto teatud tingimustes väga head kiirust. Kohati on auto väga kiire, aga mitte alati. Seda tuleb parandada,» ütles Ogier.

Küsimusele, kui kaua tal läheb aega, et Citroen võiduvalmis oleks, vastas Ogier: «Sellele on raske vastata, kuid esimesed testid läksid meil hästi.»

«On nii mõnigi asi, mida minu maitse järgi paremaks muuta. Praegu on raske hinnata, kui kaua selleks aega läheb. Oleme hakanud valmistuma Monte Carlo ralli esimeseks kaheks võistluspäevaks. See annab mulle hea ülevaate autost erinevates situatsioonides,» jätkas Ogier.

Et võita oma karjääri seitsmes meistritiitel, vajab Ogier kiiret autot, ent samavõrd oluline on võimekus pidevalt punkte teenida. «Eesmärk on mul sama mis mullu. Sihin alati kõrgele, siin pole küsimustki. Tunnen end praegu üsna rahulikult ja ma ei taha endale pingeid peale panna. Kui soovitud tulemust ei tule, motiveerib see meid veelgi rohkem töötama,» lausus Ogier.

Ogier avaldas algavaks hooajaks ka oma strateegia. «Peame olema järjepidevad. Kõik, kes soovivad meistritiitli osas kaasa rääkida, peavad samamoodi lähenema. See on kogu aeg olnud minu eesmärk – järjepidevus ennekõike!»

«Viimastel aastatel on see raskem olnud, kuid strateegia pole muutunud. Mullu oli meil hooaja alguses hea kiirus, hooaja keskel mitte enam nii hea, kuid lõpuks suutsime vajaliku ära teha. Peame 2019. aastat alustama võimalikult hästi,» ütles Ogier.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles