Teivashüppe Tallinna GP tõi aasta algusesse säravaid tulemusi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreete Verlin.
Kreete Verlin. Foto: Sander Ilvest / Postimees

2. jaanuaril toimus rahvusvaheline võistlus Tallinna teivashüppe GP etapp, kus tehti mitmeid säravaid tulemusi. SK Kivilinnu ja treener Hennit Küppase korraldatud võistlusel oli osalejaid Eestist, Soomest, Lätist ja Norrast ning võisteldi neljal alal - teivashüppes, 60 m tõkkejooksus, 150 m jooksus ja kuulitõukes.

Naiste U20 vanuse teivashüppes võitis esikoha Marleen Mülla (KJK Vike), kes sai kirja isiklikku rekordit tähistava tulemuse 3.95. Oktoobris toimunud noorte olümpiamängudelt teenis Mülla 4. koha, saades tookord eelvõistlusel jagu kõrgusest 3.85 ja lõppvõistlusel 3.82. Tema senine isiklik rekord oli 3.90.

Meeste U20 teivashüppe parim oli noorte olümpial neljanda koha ja U18 EMil pronksi saanud Eerik Haamer (TÜ/ASK), kellele tõi esikoha samuti isiklikku rekordit tähistav 5.16. See on sentimeetri võrra parem tema senisest isiklikust rekordist, mis on ühtlasi U18 vanuse Eesti rekord. Nii Haamer kui Mülla võistlevad sellest aastast U20 vanuses.

Meeste teivashüppevõistluses oli põnev mõõduvõtt mitmevõistlejate vahel. Esimeseks tuli Taavi Tšernjavski (SK Elite Sport), kes ületas 4.85, mis on tema isikliku rekordi kordamine. Teiseks platseerus teine mitmevõistleja Kristjan Rosenberg (Tallinna SS Kalev) 4.75ga ning kolmas oli norralane Björn Öivind Berger, kes alistas kõrguse 4.45.

Kreete Verlin (SK Fortis) näitas kiireid aegu jooksudes. Naiste 60 m tõkkejooksus sai Verlin ajaga 8,47 teise koha, võit läks soomlannale Matilda Bogdanoffile 8,33ga. Harva joostaval 150 m distantsil oli Verlin esimene ajaga 18,17. 150 m jooksudes näidati kiireid aegu kõikides vanuseklassides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles