Tammjärv tõi Tour de Skil murdmaasuusatajatele esimesed punktid

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv.
Karel Tammjärv. Foto: NewsPix24/SIPA / NewsPix24/SIPA

Tour de Ski viienda etapi ehk Oberstdorfi 15 km vabatehnika jälitussõidu võitis küll Johannes Johannes Høsflot Klæbo, ent tema venelasest konkurent Sergei Ustjugov sõitis võrreldes norralasega tagasi 15 sekundit. Rõõmustamiseks on põhjust ka eestlastel, sest Karel Tammjärv sai kirja 28. koha ning tõi murdmaasuusatajatele hooaja esimesed punktid.

Esimesena tänasele etapile startinud Klæbo sõitis alates teisest kilomeetrist koos venelase Ustjugoviga, kes oli norralase kinni püüdnud. Finišisirgel pani Klæbo aga oma paremuse maksma ning edestas Ustjugovit 0,4 sekundiga. Kolmandale kohale tuli täna venelane Aleksandr Bolšunov (+1.08,2).

Enne tänast Touril 36. kohta hoidnud Karel Tammjärv lõpetas võistluse 28. kohal, kaotades  võitjale 3.44,2. Raido Ränkel ületas finišijoone 56. kohaga (+9.54,9).

Kui eile startis suusatuuril 70 meest, siis täna oli neid stardis kõigest 59, kellest ületas finišijoone 57 sportlast.

Homme on Tour de Skil puhkepäev, pärast mida sõidetakse kaks etappi Val di Fiemmes. Esmalt 5. jaanuaril 15 km klassikatehnika ühisstart ning seejärel 9 km pikkune vabatehnika jälitussõit, mis lõppeb kuulsa lõputõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles