Eesti naiste võrkpallikoondis läheb püüdma ajaloolist saavutust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste võrkpallinaiskond.
Eesti naiste võrkpallinaiskond. Foto: Raul Mee

6. jaanuaril peavad uue aasta esimesed kodumängud Eesti rahvusnaiskond- ja meeskond. Naiskond võõrustab Euroopa meistrivõistluste valiksarjas kell 16.00 Tartu Ülikooli spordihoones Rootsit.

Naiskonna jaoks on pühapäevane kohtumine suure tähtsusega, sest säilinud on kõik võimalused jõudmaks ajaloos esimest korda finaalturniirile. Augustis suutis Eesti Rootsit võõrsil 3:1 võita. Hetkel ollakse E-alagrupis 6 punktiga teisel kohal, Soome on 10 punktiga esimene, Tšehhil on sarnaselt Eestile 6 punkti ja Rootsil neljandana 2 punkti. Kokku on kuus alagruppi, finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja teise koha saanud naiskond. Viimases mängus kohtuvad eestlannad 9. jaanuaril võõrsil Soomega.

Naiskonna peatreener Andrei Ojamets ja kogu naiskond on seadnud ühe eesmärgi – jõuda esmakordselt finaalturniirile: «Siin mingit saladust ei ole, tahame väga sinna pääseda, see on ajalooline võimalus ja teema, millest kõikjal räägitakse.»

Loodan, et suudame naiskonnas siiski väliseid jutte mitte tähele panna ja oma tegevusele keskenduda. Peame mängima külma pea ja kuuma südamega,» rääkis peatreener ja kinnitas, et klubihooaja keskel on mängijate vorm hea. «Füüsiliselt on vorm hea, keskendume kokkumängule, mis arusaadavalt pole sama, mis oli suvel pikalt koos treenides.» 

Lisaks mainis Ojamets, et kuigi Rootsi poolel ei pruugi kaasa teha nende rünnakuliider Isabelle Haak, tema sellele ei keskendu. «Oleme Rootsit võitnud ka siis, kui Haak on mänginud. Millelegi me lootma ei hakka, et midagi tuleb lihtsamalt. Kui tahame tulemust, vajame 100-protsendilist keskendumist ja valmisolekut tegemaks asju, mida oskame.»

Rahvusnaiskonna koosseis koondise laagris: Nette Peit, Kristiine Miilen, Polina Bratuhhina-Pitou, Anu Ennok, Hanna Pajula, Ingrid Kiisk, Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatsev, Liis Kullerkann, Eliisa Peit, Eliise Hollas, Kertu Laak, Kristi Nõlvak, Liisel Nelis, Kristel Moor, Kadi Kullerkann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles