Tartu Ülikool täiendas ridu Leedu tsentriga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tautvdas Šležas
Tautvdas Šležas Foto: Erakogu

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond täiendas oma ridu Leedu tsentri Tautvydas Šležasega. 206cm pikkune keskmängija tugevdab meeskonna korvialust ning asendab pikka põlvevigastust ravivat Rain Raadikut.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreener Priit Vene sõnul on tegemist korraliku korvialuse täiendusega. «Ta on suur keha, täiendab meie korvialust ning lauavõitlust. Meil on oluline, et möödaläinud visked ära võetaks ja hooaja alguses saime sellega päris hästi hakkama. Pärast seda, kui meil pikkade osakond väiksemaks jäi, on lauapallide arv oluliselt kukkunud. Tasavägised mängud olemegi peamiselt lauavõitluse pärast kaotanud ja selle osas loodan nüüd paranemist,» sõnas peatreener Vene.

Varasemalt erinevates Leedu, Austria ja Hispaania klubides mänginud 28aastane leedukas alustas hooaega Brose Bambergi duubli ehk Baunach Young Pikes ridades Saksamaa ProA liigas koos Eesti koondislaste Kristian Kullamäe ja Henri Drelliga. Senise hooaja jooksul järjest paremaid mänge näidanud Šležas kogus üheksa mängu keskmisteks näitajateks 5,6 punkti ja 5,4 lauapalli. Eelmisel hooajal Hispaania LEB-Gold liigas kogus keskmängija Iberostar Palma de Mallorca ridades keskmiselt 5,7 punkti ja 4,9 lauapalli.

Statistiliselt parima aasta tegi oli Kaunasest pärit Šležas hooajal 2014/2015, kui ta viskas Austria kõrgliigas BSC Raiffeiseni eest 34 mänguga keskmiselt 11 punkti ja võttis 9,3 lauapalli.

Šležas on esindanud ka Leedu noortekoondiseid ning pälvis 2008. aastal U18 koondisega Euroopa meistrivõistlustelt hõbemedali.

Šležasega sõlmiti leping esialgu hooaja lõpuni ja esimese mängu Tartu Ülikooli särgis teeb ta võõrsil laupäeval, 12. jaanuaril TalTechi vastu. Esimene võimalus teda kodusaalis näha on kolmapäeval, 16. jaanuaril kui vastaseks on Riia VEF.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles