Postimees TV. Tipphetked: Vene ja Gran Canaria said Himkilt hävitava kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siim-Sander Vene koduklubi Gran Canaria kaotas Euroliigas Venemaa klubile Moskva Himki 70:99. 

Kui avaveerandajal suutis koduväljakul mänginud Gran Canaria kohtumist oma kontrolli all hoida ja veerandaja 30:23 võita, siis teine veerandaeg kuulus juba täielikult Himkile ning Gran Canaria mängumehed palle enam korvi ei saanud - veerandaeg kaotati lausa 6:27. 

Ka kolmas eerandaegv kulges küllaltki Himki kontrolli all. Kolmandal veerandajal kaotas Gran Canaria Himkile üheksa punktiga ning nii oli seis enne viimast veerandaega Himki kasuks 73:50. Viimane võrdne veerandaeg mängu muutust ei  toonud ja nii võitis Himki kohtumise 99:70.

Vene veetis väljakul kokku 17 minutit, mille jooksul viskas ta 12 punkti ning korjas ühe lauapalli. Gran Canaria parim oli Marcus Eriksson 14 punktiga. Himki resultatiivseim oli Dee Bost 20 punktiga, Charles Jenkins lisas omaltpoolt 18 punkti.

Teistes euroliiga kohtumistes alistas Istanbuli Anadolu 92:77 Müncheni Bayerni, Madridi Real oli 91:79 üle Tel Avivi Maccabist ja Milan alistas 111:94 Buducnosti Podgorica.

Enne mängu:

Gran Canaria meeskonnal on pärast 15 peetud kohtumist tabelis kirjas kuus võitu ning üheksa kaotust, millega hoitakse hetkel Euroliigas 12. kohta. Moskva Himkil on kirjas vastavalt viis võitu ja 10 kaotust, millega ollakse 14. kohal.

Koduväljakul mängiv Gran Canaia peaks olema eelseisva kohtumise ees kindlasti favoriidi rollis, sest Moskva Himkil on probleeme mõlema meeskonna võtmemängijaga – nii Anthony Gill kui ka Aleksei Shved jäävad vigastustega kõrvale.

Koosseisu kuulub täna ka tavapäraselt Siim-Sander Vene, kes on nüüdseks platsile saanud juba mitmes Euroliiga kohtumises. Piraeusi Olympiacose vastu kerkis Vene lausa meeskonna resultatiivseimaks 15 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles