Moelaval hõljunud Erika Kirpu: sellist asja teeks hea meelega veel

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu ja Rio olümpiamängude neljas mees šveitslane Benjamin Steffen proovisid kätt modellidena.
Erika Kirpu ja Rio olümpiamängude neljas mees šveitslane Benjamin Steffen proovisid kätt modellidena. Foto: Uhlmann Fencing / Instagram

Epeevehkleja Erika Kirpu rääkis Tartu Postimehele antud pikas intervjuus, kuidas käis eelmise aasta lõpus Pariisis põneval moeetendusel.

Läinud aasta 9. detsembril viibis Kirpu Pariisis rahvusvahelise vehklemisföderatsiooni 105. sünnipäeval. Seda tähistati moeetendusega, kus vehklemisvarustuse firmad esitlesid oma toodangut. «Etendus pidi olema futuristlik, selle sõnum oli, et vehklemine on meie tulevik. Minu sponsor Uhlmann Fechtsport tegi muidugi rohkem sellise romantilise esitluse,» rääkis Kirpu. Talle avaldas mastaapne moeetendus muljet. «Sellist asja teeks hea meelega veel,» rõõmustas Kirpu. Üritusel osales rahvusvaheline seltskond, ligi 300 vehklemisega seotud inimest.

Kirpu tõdes, et Eestis on tänu naiskonna tulemustele vehklejad küll populaarsed, kuid just ala enda vastu on eestlaste huvi veel tagasihoidlik. «Huvi on suurenenud tänu sellele, et käisime olümpial ja meil on palju medaleid. Üha rohkem lapsi tuleb vehklema,» kiitis ta. Võrreldes Eestiga on olukord Itaalias teine, seda ala armastavad temperamentsed lõunamaalased eestlastest märksa enam. Kirpu arvas, et Eesti vehklemisliit võiks spordiala senisest enam populariseerida.

Tagasi üles