Tänak algava hooaja eel: olen näljasem kui eales varem

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänakul on algava hooaja eel üks ja kindel eesmärk – maailmameistritiitel.
Ott Tänakul on algava hooaja eel üks ja kindel eesmärk – maailmameistritiitel. Foto: McKlein

Eesti parim rallisõitja Ott Tänak rääkis oma meeskonna Toyota Facebooki lehel avaldatud videos ootustest seoses jaanuari lõpus algava autoralli MM-sarjaga. Samuti vaatas ta tagasi mullusele hooajale.

«Meil oli hea hooaeg. Ma pean ütlema, et olen väga õnnelik, kuivõrd kiiresti kõik meie ümber eelmisel hooajal arenes. Kohanesime kiiresti uute inimeste, uue meeskonnaga ja ka masinaga. Kõik see möödus väga sujuvalt. Nüüd, kui oleme kõik juba ühe aasta jagu koostööd teinud, teame, mida tahame teha või kuhu jõuda. Ma usun, et ühtse meeskonnana oleme väga tugev löögirusikas,»tunnistas 31-aastane saarlane.

«Ma usun, et 2019. aastal on meil üsna suur surve peal, et tulla maailmameistriks. Ilmselgelt on tiitli võitmine üks asi, kuid selle säilitamine järgmisel hooajal alati palju raskem, kuna kõik tahavad seda. Ma tean, kuhu ma kuulun, mis on meie ootused ning milleks oleme võimelised, mistõttu on tänavusele hooajale vastu minna hoopis rahulikum, aga samal ajal saan väga hästi aru, kuivõrd palju peame endast andma, et eesmärki täita,» tõdes kaks viimast hooaega kolmanda kohaga lõpetanud Tänak.

«Maailmameistritiitlit pole kunagi kerge võita, kuna selle saab hooaja lõpus ainult üks sõitja. Seega ei saa meie ülesanne olema lihtne, kuid ma tean, et oleme heas meeskonnas ning meie ümber on tugevad abilised. Ma usun siiralt, et olen õiges kohas, kus enda eesmärk saavutada,» kinnitas ta.

«Muidugi olen ma elevil ning näljasem kui eales varem. Eelmisel aastal mul ei õnnestunud maailmameistriks tulla. Kindlasti olid meil võimalused olemas, kuid kahjuks seda ei juhtunud. Samuti võitlesime selle nimel üle-eelmisel hooajal, mil kaotasime küll esimestele võrreldes möödunud hooajaga kindlamalt, kuid sellest hoolimata oleme näljased ning teame, et selle saavutamiseks peame targalt tegutsema,» vaatas Tänak tulevikku.

Autoralli MM-sarja kuulub tänavu 14 etappi ning jaht maailmameistritiitlile algab jaanuari lõpus, kui 24.–27. jaanuaril sõidetakse Monte Carlos. Igale etapile on võimalik koos eestikeelsete kommentaaridega kaasa elada ka Postimehe ja Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles