Ametlik: Rootsi koondise volletäht Eesti vastu ei mängi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi võrkpallinaiskonna tähtmängija Isabelle Haak.
Rootsi võrkpallinaiskonna tähtmängija Isabelle Haak. Foto: cev.eu

Rootsi võrkpallinaiskonnal tuleb pühapäeval Tartu Ülikooli spordihoones toimuvas olulise kaaluga EM-valikmängus Eestiga lahingusse astuda ilma oma superstaarist diagonaalründaja Isabelle Haakita, kirjutab SVT Sport.

Nimelt toimub päev varem ehk laupäeval Itaalia kõrgliigasse kuuluva 19-aastase Haaki koduklubil Savino Del Bene Scandicci mäng ning kuna Itaalia liigas ei tehta koondiseakna ajal pausi, siis ei lasta rootslannat tulema.

«Neil pole mingit huvi teda vabaks lasta,» sõnas Rootsi koondise mänedžer Ismo Peltoarvo. «Tema klubil on samal nädalavahetusel mäng. Neile on iga mäng oluline, kuna võitlus käib kõige kõrgemate kohtade nimel. Isabelle jaoks on see väga raske olukord. Ta tahab mõlemat, kuid päeva lõpuks saab ta palka ikkagi koduklubist, mitte koondisest,» rääkis Peltoarvo.

Rootslaste mänedžer pole pahane aga mitte klubi käitumises, vaid Euroopa võrkpalliliidus, kuna nemad määravad mängude graafikud. «Kui otsida olukorras patuoinast, siis tuleb vaadata nende otsa,» tunnistas ta.

«Tegelikult on Isabelle väga oluline osa igas võistkonnas, kus ta mängib. Ta on suur staar. Tal on rahvuskoondises täpselt samasugune roll nagu klubis, nii et meie mäng muutub tema puudumisel kindlasti,» lisas Peltoarvo.

Kui Tšehhi jääb laupäeval alla Soomele ja eestlannad mängivad päev hiljem üle Rootsi kolleegid, siis pistaks EM-pääsme E-alagrupi teise koha omanikuna taskusse Eesti. Pöördvõrdelisse olukorda satuksime aga Rootsile kaotuse puhul, kuna siis tuleks kindlasti võita järgmisel kolmapäeval võõrsil Soomet ning lisaks jääda lootma Rootsi–Tšehhi mängu sobivale lõpplahendusele.

Mullu augustis Rootsis toimunud EM-valikmängus, mille eestlannad võitsid tulemusega 3:1, tõi Haak parimana 25 punkti.

Eesti–Rootsi naiskonna kohtumisele algusega kell 16 on pühapäeval võimalik elada kaasa Postimees.ee vahendusel. Kolm tundi hiljem algavale Eesti–Läti vastasseisule aga nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles