Olümpiapronksi autopeeglite pärast surnuks pussitanud mehed põiklevad süüst kõrvale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denis Teni ärasaatmisele kogunesid tuhanded leinajad.
Denis Teni ärasaatmisele kogunesid tuhanded leinajad. Foto: Timur Batyrshin / Sputnik/РИА Новости / Scanpix

Kaks meest, keda süüdistatakse Kasahstani iluuisutaja Denis Teni tapmises, eitasid kohtu ette astudes oma tegu.

AFP teatel ütlesid nii Arman Kudaibergenov kui ka Nurali Kijasov Almatõs peetaval protsessil, et pole süüdi. 25-aastane Ten pussitati surnuks juulis, kui ta püüdis takistada pätte, kes tahtsid varastada tema auto peegliklaase. Süüdistuse kohaselt hoidis üks mees Teni kinni, teine aga pussitas teda, tabades reiearterit.

Väidetavalt oli surmahoobi andja Kijasov, ent mees ise eitab seda. Erinevalt Kudaibergenovist ei ole ta omaks võtnud ka vargussüüdistust. Lisaks on kaasosalisena kohtu all Žanar Tolõbajeva nimeline naine, keda süüdistatakse kuriteost mitteteatamises.

Sotši olümpiamängudelt Kasahstanile pronksmedali toonud ja ka MMidelt kaks medalit võitnud Ten viidi pärast pussitamist kiiresti haiglasse, kuid ta oli kaotanud rünnakus kolm liitrit verd ning suri kolm tundi pärast operatsioonilauale jõudmist. Kasahstani ühe tuntuma sportlase mõttetu surm tõi kaasa rahva pahameelepuhangu politsei saamatuse üle ning üleskutsed, et riigi siseminister tagasi astuks.

Ten oli Kasahstani üks tuntumaid sportlasi.
Ten oli Kasahstani üks tuntumaid sportlasi. Foto: SHAMIL ZHUMATOV / REUTERS / Scanpix
Foto: Anatoly Ustinenko / Sputnik/РИА Новости / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles