Loeb sai esmakordselt ralliautosse spetsiaalse istme

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb (vasakul) ja Dani Sordo.
Sebastien Loeb (vasakul) ja Dani Sordo. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Järgmisel hooajal Hyundai WRC meeskonnas sõitev Sebastien Loeb ütles, et loodab tuleval hooajal etapivõitude eest võidelda, ent uues meeskonnas pole see just kõige lihtsam ülesanne.

Loeb teeb uuel hooajal Hyundai meeskonna koosseisus kaasa kuus etappi, jagades autot Dani Sordoga, kes sõidab ülejäänud kaheksa etappi. Loeb alustab hooaega kohe Monte Carlost ning sõidab seejärel ka Rootsi MM-ralli.

«Muidugi loodan ma võidu peale sõita. Samal ajal tean, et sellest kujuneb raske ülesanne, sest sõidan enda jaoks uues tiimis ja autos. Eelmisel aastal sõitsin kolm rallit ja võitsin neist ühe. Loodetavasti kohanen Hyundaiga kiiresti ning suudan näidata konkurentsivõimelist kiirust,» ütles Loeb.

Teatavasti osaleb Loeb homme algaval Dakari rallil. Et Dakari ralli lõpeb 17. jaanuaril ja Monte Carlo ralli algab juba 25. jaanuaril, on Loebi graafik tihe: kui tema lennuk Lõuna-Ameerika mandrilt naastes Euroopas maandub, istub ta paar tundi hiljem juba esmakordselt testiks Hyundai rooli.

«Meil on väga väike aken autoga tutvumiseks. Jõuan Dakari rallilt tagasi 18. jaanuaril, Monte Carlo ralli legendi koostamine on 21. jaanuaril. Loodan, et suudame hooaja esimeseks etapiks piisavalt valmis olla,» ütles Loeb.

Kuigi Loebil on käsi kiired ajad, jõudis ta ära käia ka Hyundai Alzenaus asuvas tehases. «See oli väga produktiivne külaskäik ning aitas meid palju. Tegime mulle spetsiaalse ralliauto istme. Mul on spetsiaalne iste olnud WTCC-s, aga mitte kunagi ralliautos. See aitab mul Monte testidest maksimumi võtta,» ütles

Kuigi Loeb pole veel Hyundai värvidega harjunud, ootab ta põnevusega uut väljakutset. «Hyundai värvid meeldivad mulle, kuid nendega harjumine võtab veel veidi aega. Luban teile ühte põnevat hooaega,» sõnas prantslane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles