Külma närvi kaotanud Osaka palus fännidelt vabandust

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Foto: DAN PELED / EPA

USA lahtiste võitja Naomi Osaka kritiseeris oma käitumist Brisbane’i tenniseturniiri poolfinaali kaotuse järel.

Teisena asetatud Osaka jäi poolfinaalis alla Anett Kontaveidi välja lülitanud ukrainlannale Lesia Tsurenkole 2:6, 4:6. Pärast kaotust oli jaapanlanna selgelt endast väljas. «Olin üsna tusane, kuigi proovisin vahepeal kõigest väest seda varjata. Ma ei osanud tulla toime sellega, et mängin halvasti,» selgitas 21-aastane Osaka.

Maailma viies reket Osaka tegi Tsurenko vastu 26 lihtviga ning oli suure osa mängust tagaajaja rollis. Alles teise seti lõpus suutis ta mängu sisse saada. Mängu ajal ütles ta oma treenerile Sascha Bajinile, et on segaduses: «Ma panen end praegu sellisesse situatsiooni, et kas ma võidan mängu või ma suren.»

Pärast matši leidis Osaka, et endast välja minemine oli talle suureks õppetunniks. «Usun, et see kogemus oli mulle isegi parem, kui oleks olnud turniiri võitmine. See abituse tunne, mis mind valdas, näitas mulle, mida sellistes situatsioonides paremini teha,» ütles Osaka, kes loobus järgmisel nädalal peetavast Sydney Internationali tenniseturniirist.

Twitteri vahendusel pöördus Osaka ka oma fännide poole: «See oli minu poolt kohutav käitumine. Palun kõigilt vabandust, kes seda nägema pidid. Proovin pidevalt olla täiskasvanulikum, aga tundub, et see võtab vähe rohkem aega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles