TÜ ASKi noored tõstjad tegid Eesti meistrivõistlustel peaaegu puhta töö

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstekangi kettad.
Tõstekangi kettad. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Koduses Tartu Ülikooli spordihoones kergejõustikuhallis tegid Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi tõstjad juunioride Eesti meistrivõistlustel peaaegu puhta töö – kaheksast võistlusklassist võeti võit kuuel.


Pühapäeval 27. novembril toimunud Eesti noorte ja juuniorite MV jõutõstmises jagus TÜ ASKi tõstjate seas häid etteasteid kõikides võistlusklassides.

Naiste juunioride arvestuses uuendas Carolin Siimenson (TÜ ASK) kõikide distsipliinide juunioride rekordit ning tegi kokkuvõttes uueks Eesti juunioride rekordiks 342,5 kg ning oli sellega ülekaalukas võitja. Kokku oli naisjuunioreid võistlustules kuus, kellest viis olid TÜ ASKi sportlased.

Meeste kuni 66 kg arvestuses oli ainus osaleja Aleksei Galvanov (TÜ ASK), kes tulemusega 562,5 kg meistrikulla kaela sai. Kuni 74 kg juuniorite hulgas võidutses Harri Olak (TÜ ASK) tulemusega 613 kg, kuni 83 kg võitis Aimar Kuusnõmm (Sparta) kogusummaga 662,5 kg. Marko Mumm ja Alar Kraav tõid klubile kaksikvõidu kuni 93 kg kaaluvate meeste seas vastavalt tulemustega 765 kg, mis on ka uus juunioride Eesti rekord ning 640 kg.

Kuni 105 kg arvestuses kogus Alex-Edward Raus (TÜ ASK) võistluse kogusummaks 927,5 kg ja kuni 120 kg juunioride parimad olid Kaur-Mikk Pehme ja Tõnis Koit vastavalt 800,5 kg ja 750 kg.

Üle 120 kg kaaluvate juuniorite ainus võistleja oli Siim Rast (Reval), kes sai meistrimedali kaela tulemusega 967,5 kg.

Noorte arvestuses tulid hõbemedalile TÜ ASKi tõstjad Marius Lemming kuni 59 kg kogusummaga 350 kg, Rauno Kõlu kuni 83 kg kogusummaga 560 kg ja Kristofer Lembke kuni 93 kg kogusummaga 457,5 kg.

Absoluutarvestuses oli parim naisjuunior Carolin Siimenson ja parim meesjuunior Alex-Edward Raus. Meeskondlikus arvestuses saavutasid TÜ ASKi juuniorid kaksikvõidu; noored said teise koha ning individuaalarvestuses võideti kuus meistritiitlit, kuus hõbemedalit ja viis pronksmedalit.

 

TÜASK jõutõstjad püstitasid võistluste jooksul seitse täiskasvanute Eesti rekordit ja 19 juuniorite rekordit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles