Video: Soome U20 jäähokikoondis alistas MMi finaalis USA

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome U20 jäähokikoondis.
Soome U20 jäähokikoondis. Foto: JOEL MARKLUND / imago/Bildbyran

Jäähoki U20 vanuseklassi maailmameistrivõistlustel tulid meistriks Soome koondislased, kes said Kanadas peetud finaalmängus tulemusega 3:2 jagu USA ametivendadest.

Seejuures sündis soomlaste võiduvärav kõigest poolteist minutit enne kohtumise lõppu, kui käe sai valgeks Kaapo Kakko. Kui avakolmandikul ei suutnud reeglitepäraselt vastase väravalukku kumbki võistkond lahti muukida, siis teisel kolmandikul tõi tabloole 1:0 eduseisu soomlane Jesse Ylönen. Viimasel kolmandikul duubeldas Otto Latvala soomlaste eduseisu juba kaheväravaliseks, kuid Alexander Chmelevski ja Josh Norris viigistasid seisu.

1.26 enne lõppu nõelas aga võimsalt Kakko vastu ning sellest sooritusest piisas ka võiduks. «Poisid olid suurepärased. Me võitlesime. Tänu jumalale tulid vastased 0:2 kaotusseisust välja, kuid me uskusime sellegipoolest lõpuni,» sõnas Soome peatreener Jussi Ahokas.

Ühtlasi oli tegu ajaloos Soome U20 vanuseklassi viiendaks tiitliks maailmameistrivõistlustel. Eelmised triumfid pärinevad 1987., 1998., 2014. ja 2016. aastast.

USA–Soome jäähoki U20 vanuseklassi finaali tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles