Liverpooli väljaanne: Ragnar Klavani müümine Cagliarisse oli õige otsus

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ja Ragnar Klavan.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ja Ragnar Klavan. Foto: Nigel French / PA Wire/PA Images

Liverpooli jalgpalliklubi tegemistega kursis olev väljaanne Liverpool Echo analüüsib värskes loos, kas ja kuidas mõjutasid meeskonna käekäiku Philippe Coutinho, Emre Cani ja teiste mängijate lahkumised eelmisel kalendriaastal.

Teiste seas loobus Liverpool eelmisel aastal Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani mängijaõigustest. Liverpool müüs pärast kahte hooaega klubis mänginud vasakjalgse keskkaitsja pisut enam kui kahe miljoni euro eest Cagliarisse.

Kas Klavani müük oli Liverpooli jaoks hea? Jah. Joe Gomez kerkis esile ja temast sai Virgil van Dijki kõrval esimene valik keskkaitsesse. Dejan Lovren ja Joel Matip on järgmised valikud, samuti noor duo Conor Masterson ja Nathaniel Phillips. Jürgen Kloppil (Liverpooli peatreeneril – toim) on hästi varustatud keskkaitse, kirjutab Liverpool Echo.

Kas müük oli Klavani jaoks hea? Tõenäoliselt nii hea kui ta lootis. Klavan on Cagliari eest mänginud Itaalia kõrgliigas kümme kohtumist, kuid ta jättis enne jõule vigastuse tõttu mänge vahele.

Peale Coutinho (Barcelonasse), Cani (Torino Juventusesse) ja Klavani (Cagliarisse) lahkusid eelmisel aastal Liverpoolist veel Mamadou Sakho (Crystal Palace’isse), Danny Ward (Leicester Citysse), Danny Ings (Southamptonisse, laen) ja Loris Karius (Istanbuli Besiktasesse, laen).

Inglismaa kõrgliigas hoiab Liverpool 54 punktiga esikohta, edestades valitsevat meistrit Manchester Cityt nelja ja Tottenham Hotspuri kuue punktiga. Liverpoolil on aga liiga parim kaitse, sest 21 mänguga on sisse lastud vaid kümme väravat. Selles arvestuses paikneb teisel kohal Londoni Chelsea, kellele on löödud 16 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles